Lutefisk med sprøstekt spekeskinke, tørket aprikos og søtpotetmos
Server lutefisken med litt utradisjonelt tilbehør.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Lutefisk med spekeskinke og tørket aprikos
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Fordel spekeskinken utover et stekebrett med bakepapir og stek den i 5 min. Legg skivene forsiktig på et tørkepapir når de er ferdige.
- Skru opp varmen til 200 grader. Legg lutefiskskivene med skinnet ned i en smurt langpanne og salte etter anbefaling på pakken.
- Dekk langpannen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på nederste rille. Bak fisken i 30- 40 min.
- Grovhakk aprikosene og bland dem med olivenolje. Fordel blandingen over fisken de siste 5 minuttene. Server fisken med sprøstekt spekeskinke, aprikos, søtpotetmos og rødkålsalat.
Søtpotetmos
- Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. La dem koke sammen med hvitløken til de er møre. Hell ut kokevannet. Skyll linsene, vend dem sammen med søtpotetene og lag en mos. Smak til med salt og pepper.
Rødkålsalat
- Finsnitt rødkålen. Skrell appelsinene, del dem i to og skjær dem i 1⁄2 cm. tykke skiver. Bland rødkålen og appelsinskivene på et stort fat og topp med rosiner, olivenolje, salt og pepper.
Appelsinsjy
- Kok opp appelsinjuicen med hønsebuljong og reduser kraften til halvparten. Vend inn fløten og smak til med salt og pepper. Bland inn maizena for å tykne.