Ovnsbakt fish and chips med søtpotet

Denne britiske retten er en sikker vinner til fiskemiddagen.

20-40 min
Middels
Ovnsbakt fish and chips med søtpotet

Slik gjør du

  1. Dette trenger du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. 2
      Skrell og skjær søtpotetene i tynne staver. Gni dem inn med 2 ss olivenolje og en klype flaksalt og bak dem i ovnen til de er sprø og gylne i fargen i ca. 20 minutter.
    3. 3
      Rist brødskivene til de er helt sprø og kjør dem til smuler i en foodprosessor eller med en stavmikser.
    4. 4
      Pisk eggehviten i en bolle. Legg smulene i en annen bolle. Ha hvetemel, en klype salt og pepper i en tredje.
    5. 5
      Dypp fisken først i mel, rist godt av, deretter i egg, så smulene. Gjenta med alle filetene. Plasser dem på siden av søtpotetene på et bakebrett og bak til de er sprø, ca. 10 minutter.
  2. Agurksalat

    1. 1
      Bland sukker, saften av 1⁄2 sitron, 1 ss olivenolje og en klype salt i en skål. Skjær agurken i skiver og vend dem i dressingen.
  3. Sitron- og timianyoghurt

    1. 1
      Bland sammen yoghurt, timian, en klype salt og saften av 1⁄2 sitron.
    2. 2
      Server fisken varm sammen med søtpotetstavene, agurksalat og dressing.