Pankopanert torsk med ertepuré, søtpotetfries og tartarsaus
Denne fiskeretten kan du severe igjen og igjen. Hele familien vil elske den!
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Pankopanert torsk med ertepuré og søtpotetfries
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skrell søtpotetene og skjær dem i 1 cm brede skiver på langs, deretter i staver. Legg dem på et stekebrett og vend dem godt inn i oljen. Fordel stavene godt utover brettet og strø over en god klype salt.
- Bak dem i ca. 20 minutter før du legger i fisken. Bak alt i 20 minutter til, til det er gyllent og sprøtt.
- Varm opp ertepuréen i en kjele rett før servering.
- Server fisken med søtpoter, ertepuré, tartarsaus og sitronbåter.
Tartarsaus
- Kok eggene i 10 minutter og avkjøl dem i iskaldt vann.
- Finhakk egg, løk og persille og rør godt sammen med majones, sylteagurk, syltelake og estragon.
- Vask og tørk sitronen og riv i skallet og saften av 1⁄4 - server resten i båter til maten. Smak til med en klype salt og pepper.