Hvit fisk med persillerotpuré og hvitvinssaus
Hvit fisk er enkel å kombinere med andre ingredienser, her kan du bruke det du har eller det du vil.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- Del fisken i fire stykker. Pannestek fisken først på sterk varme i ca. 2 minutter deretter på middels varme til den begynner å bli mer gjennomhvit enn blank. Snu fisken og stek den videre til den flaker seg, litt avhengig av størrelsen rundt 8 minutter.
- Ha finhakket sjalottløk i en varm panne. Når den begynner å frese har du i hvitvin og koker den helt inn. Ha deretter i kremfløte og kok dette til sausen henger på skjeen (ca. 8 min).
- Kok pastinakk og persillerøtter i vann til de blir møre, ca. 15 minutter. Ha i kremfløte og smør og kjør til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket persille.
- Anrett puréen i bunnen av tallerken og legg på fisken. Ha persille i sausen og hell sausen over fisken. Serveres med lett dampet brokkoli og squash.