Stekt skrei med erter og hollandaisesaus
Stekt skrei med ertepuré og hollandaisesaus er en god og smakfull middag.
40-60 min
VanskeligSlik gjør du
Dette trenger du
- Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt. La ligge i 7 minutter, skyll av saltet og tørk lett med tørkepapir.
- Varm olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisken i ca. 3 minutter på den ene siden. Tilsett skivet hvitløk og smør i pannen. Snu fisken og stek videre mens du øser hvitløkssmøret over i ca. 2 minutter.
- Kok hvitvin inn til en tredel. Pisk eggeplommene i en bolle over vannbad sammen med den varme vinen. Når blandingen tykner, pisk inn vannet. Tilsett smør litt om gangen mens du fortsetter å piske. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Kok ertene møre i vann sammen med hakket hvitløk. Hell av kokevannet og mos med stavmikser eller foodprosessor. Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.
- Skjær bacon i terninger og stek det i en tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent. Server skreien på en seng av ertepuré, topp med hollandaisesaus og sprø baconbiter.