Linse- og søtpotetgryte

En velbalansert gryte med mye fiber, protein og antioksidanter som varmer på en kald vinterdag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk Potet
  • 2 stk gul løk
  • 3 ss rapsolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 stk rød chili
  • 2 dl vann
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • 1 ts karve
  • salt
  • sort pepper
  • 1 boks cherrytomater
  • 2 bokser røde linser fra Go Green
  • Frisk lime og koriander eller gressløk

Slik gjør du

  1. Bruk gjerne en stor jerngryte til denne retten. Varm opp oljen i gryten og ha i grovhakkede poteter og løk . Hakk hvitløk og chili og ha i gryten. La det surre til det får farge. Senk temperaturen og tilsett vann, hakkede tomater og buljong. Smak til med karve, salt og pepper. La alt koke i ca. 15 min.
  2. Ha til slutt i hele cherrytomater og røde linser. Server med limebåter og koriander ved siden av.
  3. Det er bra å koke tomatbaserte sauser og gryteretter i jerngryte fordi det frigjør litt jern fra jerngryta. Dette er samme type jern som kroppen trenger og som det kan bli for lite av i et kosthold uten rødt kjøtt.