Rødbetrisotto med gulrot, fennikel og lime

En smakfull risotto med rødbeter, fennikel og gulrot – perfekt til både hverdags og helg.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 3 terninger grønnsaksbuljong
  • 1 stk fennikel
  • 3 ss olivenolje
  • 2 stk sjalottløk
  • 5 dl risotto-ris
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 dl rødbetsaft, fra rødbeter på glass
  • 2 stk Lime (saften)
  • 0,5 potte persille
  • 50 g revet grana padano
  • 2 dl rødbeter på glass, grovhakket
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp 1 liter vann sammen med buljong. Skjær fennikel tynt med en mandolin eller ostehøvel og legg i en bolle med kaldt vann. Sett i kjøleskapet slik at fennikelen krøller seg og blir ekstra sprø.
  2. Varm olje i en stor kjele eller stekepanne, finhakk sjalottløk og ha i oljen. La løken bli myk og blank før du tilsetter risottoris og lar det surre litt med løken. Finhakk gulrøtter og ha i risen sammen med rødbetsaft og saften fra 2 lime. Deretter heller du buljong i risen, litt etter litt. La det nesten koke inn, før du heller i mer.
  3. Gjenta til risen er ferdigkokt. Det tar ca. 15 - 20 min. Ha i en halv potte finhakket persille, grana padano, pepper og grovhakkede rødbeter. Server med sprø fennikel, litt frisk persille og ekstra revet ost.