Søtpotetbiffer med nudelsalat

Søtpotetbiffer med nudelsalat er en smakfull og spennende vri på en kjøttfri middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk søtpoteter
  • 2 ss revet ingefær
  • 1 stk lime (saften)
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl cashewnøtter
  • 2 ss potetmel
  • 1 pk nudler
  • 1 stk hjertesalat
  • 4 stilker vårløk
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl sesamfrø
  • olje til steking

Slik gjør du

  1. Skrell søtpoteten og skjær den i mindre biter. Kok bitene til de er myke, ca. 10–15 minutter. Hell av vannet og ha søtpotetene i en blender sammen med ingefær, limesaft, hvitløk og cashewnøtter. Kjør alt til en jevn og finkornet røre. Bland inn potetmel og form små biffer.
  2. Varm litt olje i en stekepanne. Stek biffene på middels varme til de får en gyllen stekeskorpe på begge sider.
  3. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Skyll salaten godt og finhakk vårløken. Ha salat, vårløk og nudler i en stor bolle eller på et serveringsfat.
  4. Legg de ferdigstekte søtpotetbiffene på toppen av nudelsalaten. Dryss over sesamfrø og server med soyasaus.