Bakt søtpotet med svarte bønner

Visste du at søtpotet og bønner er veldig godt sammen? Her er en litt sunnere vri på den klassiske bakte poteten.

Ingredienser

  • 4 stk store søtpoteter
  • 2 stk avokado
  • 12 stk cherrytomater
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 pk GoGreen svarte bønner
  • 2 ss rapsolje
  • 3 ts cummin
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 stk chili
  • 4 ss lettrømme
  • 0,5 stk lime
  • 1 klype salt og pepper
  • 1 bunt koriander (kan sløyfes)
  • Revet ost (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Vask søtpotetene og bruk en gaffel for å prikke noen hull i dem. Legg søtpotetene på bakepapir i en ildfast form. Bak i ovnen i 50 til 60 minutter. Sjekk om søtpoteten er ferdig ved å stikke en gaffel i den. Om den er myk inni er den klar.
  3. Lag fyllet mens søtpotetene bakes. Kutt avokadoen og cherrytomatene i små biter og finhakk rødløken og chilien. Skyll de svarte bønnene og varm opp en stekepanne på middels varme. Stek bønnene sammen matoljen og krydderet.
  4. Skjær de ferdigbakte søtpotetene på langs med en kniv. Forsiktig, de kan være varme! Fyll søtpotetene med bønner, avokado, rødløk og cherrytomater. Topp med en spiseskje lettrømme, litt limesaft, koriander, revet ost og salt og pepper etter smak.