Blomkålrisotto med ristede hasselnøtter og grønnkål

Denne retten kan du servere som vegetarrett, eller sammen med fisk eller kjøtt.

Ingredienser

Blomkålrisotto med ristede hasselnøtter og grønnkål

  • 1 stk Blomkål
  • 4 ss Hasselnøtter
  • 3 ss Olivenolje
  • 0,5 pose Grønnkål
  • 1,2 l Vann
  • 1 terning Hønse- eller grønnsaksbuljong
  • 4 stk Sjalottløk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 300 g Risottoris
  • 2 dl Fersk eplejuice, helst syrlig
  • 60 g Grana Padano
  • 1 ss Smør
  • Ca. 1 Sitron
  • Salt

Slik gjør du

  1. Del blomkålen i to. Riv halvparten på et rivjern, resten deles i buketter. Stek så blomkålbukettene og hasselnøttene i litt olje på lav temperatur til blomkålen er mør. Vend inn grønnkålen og fjern pannen fra varmen.
  2. Kok opp vannet med buljongterningen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm en vid kjele på middels til høy varme og ha i 1 ss olivenolje. Fres løk og hvitløk til det er blankt og ha i risen.
  3. Reduser varmen til middels, hell i juicen og kok ned under omrøring. Spe deretter på med kraft mens du fortsetter å røre til risen er ferdig kokt, ca. 15-17 minutter - tilsett den revne blomkålen halvveis i koketiden.
  4. Trekk kjelen til side og ha i finrevet Grana Padano og smør. Smak til med sitronsaft og salt før du serverer risottoen toppet med ristet blomkål, hasselnøtter og grønnkål.
  5. Retten kan serveres som en vegetarrett eller med f. eks. laks eller ørret.