-
Del blomkålen i to. Riv halvparten på et rivjern, resten deles i buketter. Stek så blomkålbukettene og hasselnøttene i litt olje på lav temperatur til blomkålen er mør. Vend inn grønnkålen og fjern pannen fra varmen.
-
Kok opp vannet med buljongterningen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm en vid kjele på middels til høy varme og ha i 1 ss olivenolje. Fres løk og hvitløk til det er blankt og ha i risen.
-
Reduser varmen til middels, hell i juicen og kok ned under omrøring. Spe deretter på med kraft mens du fortsetter å røre til risen er ferdig kokt, ca. 15-17 minutter - tilsett den revne blomkålen halvveis i koketiden.
-
Trekk kjelen til side og ha i finrevet Grana Padano og smør. Smak til med sitronsaft og salt før du serverer risottoen toppet med ristet blomkål, hasselnøtter og grønnkål.
-
Retten kan serveres som en vegetarrett eller med f. eks. laks eller ørret.