Gulrøtter med hasselnøtter, quinoa og chevre

Dette er en kjøttfri snadderlunsj eller middagssalat.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 500 g gulrøtter
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 ss olje
  • 4 dl kokt quinoa
  • 100 g myk Chevre
  • salt og pepper
  • 1 neve timian til servering
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme.
  2. Del gulrøttene på langs i fire og legg dem i en ildfast form. Grovhakk hvitløk og hasselnøtter og ha det over gulrøttene. Hell over olje og bland godt sammen. Stek i ovnen i ca. 15-20 minutter til både gulrøttene og nøttene har fått en fin, litt brent farge, bruk gjerne grillen på slutten, men pass på.
  3. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  4. Ha quinoaen i formen sammen med gulrøttene og bland alt forsiktig sammen. Topp retten med chevre, salt, pepper og frisk timian. Server med litt ferskpresset sitron.