Grillet paprika-og squashsalat

Denne salaten med grillet paprika og squash er enkel å lage, full av smak og passer perfekt som tilbehør eller en lett rett på varme dager.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk squash
  • 2 stk røde paprika
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 pakke ruccula
  • 1 stk rød chili (kan sløyfes)
  • 7 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss pistasjkjerner
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rens paprikaene og kutt dem i grove båter. Skjær squashen i skiver på skrått, så du får dem så lange som mulig , ca. 1 cm tykke.
  2. Legg grønnsakene 30 minutter i en stor bolle, hell over 1-2 ss olje og en klype salt og vend dem godt inn.
  3. Grill paprikaen på et folliearket, så den ikke faller gjennom, og squashen direkte på risten. Vend dem når de har fått fine grillmerker og har begynt å bli myke. Finhakk sjalottløk og chili, og bland med eddik og en klype salt og pepper i en liten skål.
  4. Pisk gradvis inn 6 ss olje, slik at dressingen blir kremet. Vend sammen ruccula, de grillede grønnsakene og dressingen, og topp med grovhakkende pistasjkjerner.