-
Forvarm ovnen til 200°C. Skyll kikertene, spre dem utover et tørkepapir og klapp dem tørre. Kjør løk, persille, koriander og nøtter i en foodprosessor til det er jevnt og grovt hakket. Riv eller finhakk hvitløken og ha den i sammen med kikertene og resten av ingrediensene. Kjør blandingen raskt sammen til den er finhakket, men ikke helt moset.
-
Pensle en bakepapirdekket stekeplate godt med olje for en sprø stekeskorpe. Rull falafeldeigen til små boller på størrelse med golfballer og fordel dem utover platen. Stek i ca. 15 minutter, til de er gylne og sprø utenpå. Vend dem underveis for jevn steking.
-
Rør sammen tinte tyttebær og sukker med en håndmikser til du får en jevn blanding.
-
Rør sammen yoghurt, finhakket persille og koriander i en skål. Smak til med en klype salt. Spar noen friske urter til pynt.
-
Varm pitabrødene lune i ovnen. Legg en stor skje yoghurt på hver tallerken og spre den utover. Hell over litt olivenolje og rørte tyttebær i et sirkelmønster. Legg på en neve ruccula, noen falafler og topp med urter. Server med de lune pitabrødene.