Falafel med rørte tyttebær

Denne retten kombinerer krydret falafel med rørte tyttebær for en god smaksopplevelse.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 pk kikerter
  • 0,5 stk gul løk
  • 0,5 potte frisk persille
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 50 g pistasjkjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts malt koriander
  • 1 klype malt nellik
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 2 ss olivenolje pluss ekstra til steking
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts flaksalt

Rørte tyttebær

  • 200 g tinte tyttebær
  • 75 g sukker

Til servering

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 potter frisk persille
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss rørte tyttebær
  • 1 pose ruccola
  • flaksalt
  • pitabrød

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C. Skyll kikertene, spre dem utover et tørkepapir og klapp dem tørre. Kjør løk, persille, koriander og nøtter i en foodprosessor til det er jevnt og grovt hakket. Riv eller finhakk hvitløken og ha den i sammen med kikertene og resten av ingrediensene. Kjør blandingen raskt sammen til den er finhakket, men ikke helt moset.
  2. Pensle en bakepapirdekket stekeplate godt med olje for en sprø stekeskorpe. Rull falafeldeigen til små boller på størrelse med golfballer og fordel dem utover platen. Stek i ca. 15 minutter, til de er gylne og sprø utenpå. Vend dem underveis for jevn steking.
  3. Rør sammen tinte tyttebær og sukker med en håndmikser til du får en jevn blanding.
  4. Rør sammen yoghurt, finhakket persille og koriander i en skål. Smak til med en klype salt. Spar noen friske urter til pynt.
  5. Varm pitabrødene lune i ovnen. Legg en stor skje yoghurt på hver tallerken og spre den utover. Hell over litt olivenolje og rørte tyttebær i et sirkelmønster. Legg på en neve ruccula, noen falafler og topp med urter. Server med de lune pitabrødene.