Linselasagne

Du trenger ikke bruke kjøtt i lasagnen. Prøv denne varianten med linser.

Ingredienser

Tomatsaus

  • 2 stk Rødløk
  • 4-6 fedd Hvitløk
  • 500 g Gulrøtter
  • 2 pk Hakkede tomater
  • 2 pk Røde linser 380 g Gogreen
  • 2 dl Vann
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 2 dl Melk
  • 2 ts Tørket oregano
  • 2 ts Tørket basilikum
  • Salt
  • Pepper

Hvit ostesaus

  • 100 g Flytende margarin
  • 100 g Hvetemel
  • 1 l Melk
  • 100 g Revet parmesan eller annen ost med god smak
  • 2 ts Tørket oregano
  • Salt
  • Pepper
  • 0,5 pakke Lasagneplater
  • 100 g Revet ost til toppen

Side salat

  • 0,25 stk Isberg
  • 3 stk Tomater
  • 0,5 stk Agurk
  • Olivenolje, salt og pepper
  • Landbrød

Slik gjør du

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk og skrell og riv gulrøttene på rivjern.
  2. Ha løken og litt olje i en kjele og stek det til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og gulrot, og la det surre i et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, linser, vann, grønnsaksbuljong, melk og krydderurter.
  3. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Varm flytende margarin og rør inn hvetemelet før du sper med melken under stadig omrøring, slik at du får en jevn og glatt saus.
  5. La sausen småkoke et par minutter før du tilsetter revet ost og smaker til med salt, pepper og oregano.
  6. Legg tomatsaus, hvit ostesaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form på ca. 25 x 30 cm. Begynn med tomatsaus etterfulgt av lasagneplater, tomatsaus og ostesaus før et nytt lag med lasagneplater osv. til alt er brukt opp. (Du velger selv om du vil ha to eller tre lag med lasagneplater.) Avslutt med ostesaus, og topp med revet ost.
  7. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 25 minutter. La lasagnen hvile i 10-15 minutter før servering, slik at den får «satt seg» ordentlig.
  8. Server med salat og landbrød.