Linselasagne
Du trenger ikke bruke kjøtt i lasagnen. Prøv denne varianten med linser.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Tomatsaus
- 1Rens og finhakk løk og hvitløk og skrell og riv gulrøttene på rivjern.
- 2Ha løken og litt olje i en kjele og stek det til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og gulrot, og la det surre i et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, linser, vann, grønnsaksbuljong, melk og krydderurter.
- 3Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 1
Hvit ostesaus
- 1Varm flytende margarin og rør inn hvetemelet før du sper med melken under stadig omrøring, slik at du får en jevn og glatt saus.
- 2La sausen småkoke et par minutter før du tilsetter revet ost og smaker til med salt, pepper og oregano.
- 3Legg tomatsaus, hvit ostesaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form på ca. 25 x 30 cm. Begynn med tomatsaus etterfulgt av lasagneplater, tomatsaus og ostesaus før
et nytt lag med lasagneplater osv. til alt er brukt opp. (Du velger selv om du vil ha to eller tre lag med lasagneplater.) Avslutt med ostesaus, og topp med revet ost. - 4Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 25 minutter.
La lasagnen hvile i 10-15 minutter før servering, slik at den får «satt seg» ordentlig. - 5Server med salat og landbrød.
- 1