Linsesuppe med gulrot

Denne suppen er vegansk, glutenfri og full av proteiner. Du kan også tilsette kikerter og hvite bønner for ekstra proteinpåfyll. Alternativt kan du bytte ut noen av gulrøttene med søtpoteter.

Ingredienser

  • 4 stk gulrøtter
  • 2 ss rapsolje
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts tørket koriander
  • 2 ts cummin
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,3 ts kanel
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1 pk GoGreen røde linser
  • 1 klype salt og pepper
  • 4 ss lettrømme (kan sløyfes)
  • 1 bunt koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rasp gulrøttene og ingefæren. Hakk løk og hvitløk. Ha rapsoljen i en gryte på middels varme og stek løk og hvitløk til det er mykt.
  2. Løs opp grønnsaksbuljongen i 5 dl kokende vann.
  3. Bland krydderet og ingefæren inn i løkblandingen, og tilsett de raspede gulrøttene. Stek gulrøttene litt før du heller i grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene.
  4. Skyll de røde linsene og tilsett i suppen. La den koke på svak til medium varme, uten lokk i cirka 20 minutter. Bruk stavmikser for å mose suppen sammen.
  5. Server i dype skåler med en spiseskje lettrømme, litt koriander og litt brød ved siden av om du ønsker.