Linsesuppe med gulrot
Denne suppen er vegansk, glutenfri og full av proteiner. Du kan også tilsette kikerter og hvite bønner for ekstra proteinpåfyll. Alternativt kan du bytte ut noen av gulrøttene med søtpoteter.
20-40 min
EnkelTips!
Suppen kan fryses og holder seg godt i kjøleskapet i to til tre dager.
Slik gjør du
- 1Rasp gulrøttene og ingefæren. Hakk løk og hvitløk. Ha rapsoljen i en gryte på middels varme og stek løk og hvitløk til det er mykt.
- 2Løs opp grønnsaksbuljongen i 5 dl kokende vann.
- 3Bland krydderet og ingefæren inn i løkblandingen, og tilsett de raspede gulrøttene. Stek gulrøttene litt før du heller i grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene.
- 4Skyll de røde linsene og tilsett i suppen. La den koke på svak til medium varme, uten lokk i cirka 20 minutter. Bruk stavmikser for å mose suppen sammen.
- 5Server i dype skåler med en spiseskje lettrømme, litt koriander og litt brød ved siden av om du ønsker.
- 1