Nøttestek med spinat og sjampinjong

God festmat trenger ikke inneholde kjøtt.

Ingredienser

Nøttestek med sjampinjong og spinat

  • 1 pose boil in bag fullkornsris
  • 1 pk sjampinjong
  • 2 stk gule løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 stor pose spinat
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g hasselnøtter, hakkede
  • 1 neve fersk rosmarin eller 1 ss tørket
  • 1 neve frisk timian
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts cayennepepper
  • 2 ss soyasaus
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på på 200 grader. Kok risen etter anvisning på pakken. Ha gjerne grønnsaksbuljong i vannet for mer smak.
  2. Hakk sopp, løk og hvitløk i små biter. Varm en stor panne med olje og stek hvitløken gyllen. Ha i sopp og løk, og stek på svak varme til det har fått farge og blitt mykt. Rør deretter inn spinaten slik at den også blir myk.
  3. Ha alt i en stor bolle sammen med kokt ris og urter. Ha i solsikkekjerner og hakkede hasselnøtter. Bland godt sammen.
  4. Pisk sammen egg, melk, malt nellik, muskat, salt, pepper, cayennepulver, koriander og soyasaus i en egen bolle. Hell dette over risen og soppen og rør sammen. Kle en brødform med bakepapir og ha blandingen oppi. Stek i ovnen i ca 40 min.
  5. La steken kjølne i formen og snu den før servering. Skjær opp i skiver.