Nøttestek med spinat og sjampinjong
God festmat trenger ikke inneholde kjøtt.
Slik gjør du
-
Sett ovnen på på 200 grader. Kok risen etter anvisning på pakken. Ha gjerne grønnsaksbuljong i vannet for mer smak.
-
Hakk sopp, løk og hvitløk i små biter. Varm en stor panne med olje og stek hvitløken gyllen. Ha i sopp og løk, og stek på svak varme til det har fått farge og blitt mykt. Rør deretter inn spinaten slik at den også blir myk.
-
Ha alt i en stor bolle sammen med kokt ris og urter. Ha i solsikkekjerner og hakkede hasselnøtter. Bland godt sammen.
-
Pisk sammen egg, melk, malt nellik, muskat, salt, pepper, cayennepulver, koriander og soyasaus i en egen bolle. Hell dette over risen og soppen og rør sammen. Kle en brødform med bakepapir og ha blandingen oppi. Stek i ovnen i ca 40 min.
-
La steken kjølne i formen og snu den før servering. Skjær opp i skiver.