Bakt søtpotet

Lag den som et hovedmåltid med masse digg fyll, eller som en siderett til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk små søtpoteter
  • 0,5 dl gresskarkjerner, ev. pinjekjerner
  • 1 pakke Synnøve hvitløkssmør
  • 1 neve friske urter, for eksempel persille, koriander eller basilikum

Slik gjør du

  1. Stikk et par hull på hver søtpotet meden gaffel og pakk dem i aluminiumsfolie.
  2. Legg dem i grillkullet eller på en rist under lokk på grillen. Bak søtpotetene i ca. en time, til de er helt møre.
  3. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne over middels varme og grovhakk dem.
  4. Skjær et kryssnitt i hver søtpotet og klem innmaten litt ut, før du topper med hvitløkssmør, finhakkede urter og gresskarkjerner.