-
Forvarm ovnen til 230 grader. Vask og skrell grønnsakene. Skjær dem i grove biter og legg dem i en ildfast form.
-
Hell over olivenolje, timianblader, salt og pepper, og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovnen til de er møre og har fått en gyllen farge.
-
Finhakk løk og hvitløk. Smelt 2 ss smør i en dyp panne og fres løk, hvitløk og ris under konstant omrøring til risen blir lett gjennomsiktig. Tilsett hvitvin og la det koke i ca. 1 minutt.
-
Spe gradvis med buljong rørt ut i kokende vann, litt av gangen, mens du rører jevnlig. La risen småkoke under stadig omrøring til den blir myk, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 20 minutter. Rør inn revet grana padano, sitronsaft og resten av smøret. Smak til med salt og pepper.
-
Rist mandlene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, og hakk dem fint. Fordel risottoen på tallerkener, topp med bakte grønnsaker, litt revet grana padano og ristede mandler.