-
Rist valnøttene i en middels stor kjele på middels varme til de er gylne. Avkjøl nøttene, grovhakk dem og legg dem til side i en liten bolle. Riv osten og finriv skallet på sitronene, hakk rosmarinbladene fint og bland det i.
-
Finhakk hvitløk og løk. Varm olje i kjelen over middels varme og stek løken og hvitløken myk og blank, men uten å få farge. Tilsett risen og stek den til den er gjennomsiktig, ca. 3-4 minutter.
-
Hell i vinen og rør om til den har fordampet. Kok opp vannet i en liten kjele, rør ut buljongterningene og reduser varmen til lav. Hell i 1 dl av den varme kraften og rør om til den har kokt inn. Repeter dette til all kraften er rørt inn, ca. 25 minutter.
-
Kok deretter risottoen i et par minutter til risen er ferdig kokt, men fremdeles har litt tyggemotstand. Fjern risottoen fra varmen, rør inn smøret, halvparten av oste- og nøtteblandingen og 1 ss sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
-
Server risottoen toppet med resten av oste-og nøtteblandingen.