Saftig sellerirotburger

Knallgod som burger alene, og perfekt tilbehør til all grillmat. Server gjerne sellerirotburger med sprø båtpoteter eller søtpotetfries!

Ingredienser

  • 1 stk. sellerirot
  • 4 stk. burgerbrød
  • 8 fine blader crispysalat

Dressing

  • 1 egg
  • 2 ss sriracha
  • 1 ts dijonsennep
  • 2,5 dl nøytral olje
  • Salt og sitron til smak

Pesto

  • 1 potte persille
  • 5 ss skollede mandler (kan byttes med hasselnøtter)
  • 60 g revet parmesan
  • 3 dl olivenolje
  • Fersk, kvernet sort pepper og flaksalt til smak

Grillede cherrytomater

  • 16 cherrytomater
  • 1 liten klype sukker
  • 1 liten klype flaksalt
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Bak sellerirot med skall på 200 grader i ca. 1 time. Den skal være helt mør.
  2. Skrell selleriroten og kutt i skiver på ca. 1,5-2 cm. Pensle med olivenolje og dryss litt flaksalt over.
  3. Grill den godt på begge sider, så den får litt skorpe og gjerne litt grillmerker. Det gir ekstra god smak.
  4. For å lage dressingen, har du alle ingrediensene i en høy beholder og kjører den sammen med en stavmikser. Start i bunnen på beholderen og dra oppover for å lage en emulsjon.
  5. Pestoen lages på samme måte som dressingen, med stavmikser. Bland alle ingrediensene sammen, og smak til med salt og pepper. Alternativt kan den gjerne lages i en morter.
  6. Cherrytomater grilles i en ildfast form, eller på folie med litt olivenolje, salt og sukker til de er møre.