Vegetargryte med rotgrønnsaker og byggryn

Velg denne retten når du vil ha en kjøttfri middag.

Ingredienser

Vegetargryte med rotgrønnsaker og byggryn

  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk kålrot
  • 4 stk gulrøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gul løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong
  • 2 dl byggryn
  • 1 boks hvite bønner
  • 2 ss fersk timian

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær rotgrønnsakene i terninger på ca. 1,5 cm og sett til side.
  2. Skrell og finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en kjele og stek hvitløk og løk mykt og gyllent. Vend inn rotgrønnsakene, oregano og timian og rør rundt i 1-2 minutter. Hell over vannet og tilsett buljongterningene. La det småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Fjern fra varmen.
  3. I mens, kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og sett til side.
  4. Skyll bønnene. Ha byggryn og bønner i gryten. Sett tilbake på varmen og rør rundt et par minutter. Server med fersk timian på toppen og grovt brød.