Blomkålris og kikertstuing
Mettende, vegetarisk og velsmakende.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- Rens blomkålen, og riv den grovt på et rivjern. Alternativt kan du kjøre den i en hurtigmikser, til det ligner ris.
- Ha litt olje i en stekepanne, og stek blomkålrisen i ca. 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett til side mens du lager resten.
- Hakk løken. Stekes på middels varme til løken har blitt myk og blank, før du tilsetter finhakket hvitløk og krydder. Rør godt om og stek i 2-3 minutter.
- Rør inn tomatpureen. Tilsett tomatene og la det putre i noen få minutter.
- Skyll kikertene og ha i pannen sammen med spinaten. Tilsett eventuelt litt vann. Når kikertene er varme er stuingen klar. Smak til med salt og pepper.
- Bland inn revet sitronskall i blomkålrisen, legg den i fire skåler og hell over stuing. Topp med hakket persille og server med et par båter sitron. Velbekomme!