Tomat- og fenikkelgrateng

Tomat- og fenikkelgrateng

Dette er en varm og vegetarvennlig gryte som gir lite oppvask.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Skjær fennikelen i en halv centimeter tjukke skiver. Spar eventuelle blader på toppen til servering. Legg skivene i pene rader i en ildfast form, med cherrytomatene gjemt innimellom, Skyll kapers og finhakk timian. Strø over.
  2. Løs opp buljongen i varmt eller kokende vann. Ha i eplejuice, finhakket hvitløk og olivenolje og hell blandingen over grønnsakene. Strø over salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 20-30 minutter.
  3. Kjør pinjekjerner, valnøtter, timianblader og salt i en foodprosessor. Fjern formen fra ovnen, strø over toppingen og sett den tilbake i ovnen uten folie i ca. 20 minutter. Når gratengen er gyllen og fennikelen myk er den ferdig. Server varm.