Nøttestek med spinat og sjampinjong

Nøttestek med spinat og sjampinjong

God festmat trenger ikke inneholde kjøtt.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Nøttestek med sjampinjong og spinat

  1. Sett ovnen på på 200 grader. Kok risen etter anvisning på pakken. Ha gjerne grønnsaksbuljong i vannet for mer smak.
  2. Hakk sopp, løk og hvitløk i små biter. Varm en stor panne med olje og stek hvitløken gyllen. Ha i sopp og løk, og stek på svak varme til det har fått farge og blitt mykt. Rør deretter inn spinaten slik at den også blir myk.
  3. Ha alt i en stor bolle sammen med kokt ris og urter. Ha i solsikkekjerner og hakkede hasselnøtter. Bland godt sammen.
  4. Pisk sammen egg, melk, malt nellik, muskat, salt, pepper, cayennepulver, koriander og soyasaus i en egen bolle. Hell dette over risen og soppen og rør sammen. Kle en brødform med bakepapir og ha blandingen oppi. Stek i ovnen i ca 40 min.
  5. La steken kjølne i formen og snu den før servering. Skjær opp i skiver.