Nøttestek med spinat og sjampinjong

God festmat trenger ikke inneholde kjøtt.

60+ min
Middels
Nøttestek med spinat og sjampinjong
Tips!

Server gjerne med en salat og crème fraîche.

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på på 200 grader.
      Kok risen etter anvisning på pakken. Ha gjerne grønnsaksbuljong i vannet for mer smak.
    2. 2
      Hakk sopp, løk og hvitløk i små biter. Varm en stor panne med olje og stek hvitløken gyllen. Ha i sopp og løk, og stek på svak varme til det har fått farge og blitt mykt. Rør deretter inn spinaten slik at den også blir myk.
    3. 3
      Ha alt i en stor bolle sammen med kokt ris og urter. Ha i solsikkekjerner og hakkede hasselnøtter. Bland godt sammen.
    4. 4
      Pisk sammen egg, melk, malt nellik, muskat, salt, pepper, cayennepulver, koriander og soyasaus i en egen bolle. Hell dette over risen og soppen og rør sammen. Kle en brødform med bakepapir og ha blandingen oppi.
      Stek i ovnen i ca 40 min.
    5. 5
      La steken kjølne i formen og snu den før servering. Skjær opp i skiver.