Falafel med pistasj i pitabrød
Denne oppskriften gir en ny og spennende smakskombinasjon for deg som er glad i falafel.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Falafler og dressing
- Forvarm ovnen til 190 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Finhakk hvitløken og legg den i en foodprosessor sammen med løken. Kjør til løken er finhakket. Legg i persille og pistasjnøtter og gjør det samme. Tilsett til slutt resten av ingrediensene og pulsér til du har en rimelig jevn masse, men fortsatt noen biter.
- Bruk en spiseskje eller en isskje og form små baller med hendene, på størrelse med en golfball, og legg på stekebrettet. Stek dem i 15 minutter, men vend dem halvveis i stekingen så de blir jevnt gylne.
Salsa
- Del tomatene i to og finhakk chili, oregano og hvitløk. Bland det sammen i en liten bolle med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper og sett til side. Bland sammen dressingen.
- Server falaflene i lune pitabrød sammen med finsnittet hodekål, salsa og dressing.