Rødbetpai med chevrekrem og valnøtter

Rødbetpai med chevrekrem og valnøtter

En smakfull, vegetarisk pai med saftige og søte rødbeter som hovedingrediens.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Rødbetpai Tarte Tartine med chevrekrem og valnøtter

  1. Kok rødbetene myke i saltet vann, ca. 30 min. Avkjøl før du skreller og skjærer dem i tynne skiver.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og legg dem i en skål sammen med rødbetene. Vend inn honning og balsamico, og bland godt sammen.
  3. Smør olivenolje i bunnen av en springform. Dekk bunnen av formen pent med rødbetskiver. Dette vil være toppen av paien når du snur den. Ha i resten av fyllet og litt fersk timian.
  4. Form paideigen så den får samme størrelse som paiformen. Legg den over grønnsakene og press forsiktig ned langs sidene.
  5. Stek i midten av ovnen i ca. 25-30 min. Avkjøl paien litt før du vender den forsiktig over på et serveringsfat. Fjern bunnen og paiformen.
  6. Bland sammen ost og rømme til en krem. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Avkjøl og bryt dem opp i grove biter.
  7. Server paien med ostekrem og valnøtter.