Rødbetpai med chevrekrem og valnøtter
En smakfull, vegetarisk pai med saftige og søte rødbeter som hovedingrediens.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Rødbetpai Tarte Tartine med chevrekrem og valnøtter
- Kok rødbetene myke i saltet vann, ca. 30 min. Avkjøl før du skreller og skjærer dem i tynne skiver.
- Sett ovnen på 200 grader. Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og legg dem i en skål sammen med rødbetene. Vend inn honning og balsamico, og bland godt sammen.
- Smør olivenolje i bunnen av en springform. Dekk bunnen av formen pent med rødbetskiver. Dette vil være toppen av paien når du snur den. Ha i resten av fyllet og litt fersk timian.
- Form paideigen så den får samme størrelse som paiformen. Legg den over grønnsakene og press forsiktig ned langs sidene.
- Stek i midten av ovnen i ca. 25-30 min. Avkjøl paien litt før du vender den forsiktig over på et serveringsfat. Fjern bunnen og paiformen.
- Bland sammen ost og rømme til en krem. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Avkjøl og bryt dem opp i grove biter.
- Server paien med ostekrem og valnøtter.