Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka er en knallgod nordafrikansk tomatsaus med egg, prøv den til frokost eller en ekstra god lunsj.

20 min
Enkel

Slik gjør du

Shakshuka

  1. Skjær løken i små terninger og paprikaen i tynne båter. Finhakk hvitløken.
  2. Varm oljen i en stor stekepanne over middels høy varme og stek løk og paprika til de er myke, men uten stekeskorpe. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
  3. Rør inn tomatpuré, vann og krydder og la det steke til tomatpuréen har fått en mørkerød farge.
  4. Tilsett tomatene, rør om og la sausen putre i 10 minutter til den har tyknet litt. Smak til med salt.
  5. Lag små reder i sausen og knekk forsiktig i eggene. Sett på et lokk, reduser varmen til middels og la eggene koke til hviten har stivnet.
  6. Server toppet med litt ekstra olivenolje og med godt brød til å dyppe i sausen.