Vegetar ostekake med squash toppet med ruccula og rørte tyttebær

Denne gode vegetarretten er super når du vil ha en kjøttfri middag.

60+ min
Middels
Vegetar ostekake med squash toppet med ruccula og rørte tyttebær
Tips!

Topp gjerne ostekaken med skiver av rå lakseloin.

Slik gjør du

  1. Ostekake med squash

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk bunnen av en kakeform med avtagbar bunn (diameter ca. 22 cm) med bakepapir og smør hele godt med smør.
    2. 2
      Legg kjeksene i en plastpose og kjevle dem til de er most. Legg dem i en bolle, hell over 75 g smeltet smør og finrevet sitronskall og rør det godt sammen. Klem blandingen jevnt utover bunnen på kakeformen med fingrene.
    3. 3
      Hakk løken fint, riv squashen og stek dem i resten av smøret på middels til høy varme til nesten all væsken har fordampet. Fjern pannen fra varmen, tilsett kremost og rømme og rør om til det har smeltet.
    4. 4
      Rør inn pisket egg, finhakkede urter og ost, og smak til med salt og pepper. Hell blandingen i kakeformen og stek den i ca. 40 minutter.
    5. 5
      Kaken skal føles fast og så vidt ha fått en litt gyllen farge.
    6. 6
      Server den romtemperert toppet med ruccula, med rørte tyttebær til.