Kjøttfri gryte med rotgrønnsaker og byggryn

Kjøttfri gryte med rotgrønnsaker og byggryn

Denne gryten med rotgrønnsaker og byggryn er et smakfullt kjøttfritt alternativ.

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Dette trenger du

  1. Skrell og skjær rotgrønnsakene i terninger på ca. 1,5 cm og sett til side.
  2. Skrell og finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en kjele og stek hvitløk og løk mykt og gyllent. Vend inn rotgrønnsakene, oregano og timian og rør rundt i 1-2 minutter. Hell over vannet og tilsett buljongterningene. La det småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Fjern fra varmen.
  3. I mens, kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og sett til side.
  4. Skyll bønnene. Ha byggryn og bønner i gryten. Sett tilbake på varmen og rør rundt et par minutter. Server med fersk timian på toppen og grovt brød.