Kjøttfri gryte med rotgrønnsaker og byggryn
Denne gryten med rotgrønnsaker og byggryn er et smakfullt kjøttfritt alternativ.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Dette trenger du
- Skrell og skjær rotgrønnsakene i terninger på ca. 1,5 cm og sett til side.
- Skrell og finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en kjele og stek hvitløk og løk mykt og gyllent. Vend inn rotgrønnsakene, oregano og timian og rør rundt i 1-2 minutter. Hell over vannet og tilsett buljongterningene. La det småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Fjern fra varmen.
- I mens, kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og sett til side.
- Skyll bønnene. Ha byggryn og bønner i gryten. Sett tilbake på varmen og rør rundt et par minutter. Server med fersk timian på toppen og grovt brød.