Billige tips fra KIWI

Mat til babyshower

Det er flere gode retter du kan servere til en babyshower og ikke minst noen du bør unngå!

Har du en heldig venninne som fortjener en skikkelig babyshower, men er du ikke helt sikker på hvordan du skal servere den vordende mammaen, hennes venner og eventuelt nærmeste familie?

En buffet eller et koldtbord er smart, koselig og enkelt. Gjestene kan for eksempel bli bedt om å ta med hver sin rett. Husk at den gravide kan bli relativt misunnelig akkurat nå over å se gjestene nyte både spekemat, roastbiff og lagrede myke oster – som hun selv ikke kan spise. Tenk derfor ut noen fristede og lette retter, som også er gravidvennlige (og som ikke gjør henne kvalm).

Oppskrifter til babyshower

På KIWI.no finner du mange forslag til fristende oppskrifter som passer perfekt på et koldtbord både til lunsj og som en lett middag. Hva med å prøve noen av disse rettene:

Serveres sammen med hjemmebakt mellomgrovt brød (som er ekstra bra for en treg gravidmage!)

Cupcakes hører hjemme på en babyshower, og kan enkelt gjøres litt sunnere.

Mange lager også en kake eller dekorative cupcakes. Ønsker dere et sukkerfritt alternativ, kan dere lage disse muffinsene med søtpotet og kremost-frosting? Et fruktspyd er også et sunt og godt alternativ. Eller hva med å gå for en mellomting: Putt grønnsakene i røren og lag gulrotkake.

Er det en i venninnegjengen som er ekstra flink til å bake, finner dere tusenvis av ideer til søte babyshower-fristelser som passer perfekt til dagen her.

Og i glassene? Gjør litt ekstra stas på den gravide moren, og skål med alkoholfrie bobler!