Disse middagene blir enda bedre med godt brød

Pasta Arrabiata med speltbrød fra Bakehuset.

Middagsretter med godt brød er perfekt når du skal ha mange til bords. Det smaker godt, ser lekkert ut og metter familien og gjestene. Her får du fire enkle og gode middagsretter som blir enda bedre med godt brød til.

Bakerens Utvalgte er en serie brød med fokus på gode råvarer og godt håndverk. Disse egner seg godt som tilbehør til middag, både til hverdags og fest. Her har bakerne jobbet med å utvikle bakeprosessen for å få frem den beste smaken i brødene, noe som også gjør at de holder seg saftige ekstra lenge. En større del av bakeprosessen gjøres også for hånd, til forskjell fra mange andre brød man vanligvis kjøper i dagligvarebutikken.

Brødene er å få kjøpt i alle KIWI-butikker utenom Nord-Norge, ettersom Bakehuset ikke har bakerier så langt nord.

Bakerens Utvalgte hører med når god mat serveres. Her får du oppskrift på fire gode middager som blir enda bedre med godt brød:

1. Kremet blomkålsuppe med sprøstekt spekeskinke

Kremet blomkålsuppe.jpg

Suppe og brød er en klassisk kombinasjon. Og til denne fløyelsmyke blomkålsuppen passer Bakerens Utvalgte Kornbrød perfekt. Det er et saftig og smaksrikt brød med mye frø og korn på skorpen, noe som gjør at brødet går godt til alle typer supper.

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 blomkål, ca 1 kg
  • 8 dl vann
  • 2 stk terninger kyllingbuljong
  • 2 ss olivenolje
  • 8 skiver spekeskinke
  • 1 stk liten gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl eplejuice
  • 1,5 dl lett matfløte
  • Timian, fersk
  • Bakerens Utvalgte Kornbrød

 

Slik gjør du:

  1. Del opp blomkålen i buketter og stilken i terninger.
  2. Kok opp vannet og ha blomkålen og buljongterningene i kjelen. Kok til blomkålen så vidt er mør og trekk den til side. Ikke hell ut kokevannet.
  3. Varm oljen i en stekepanne på middels til høy varme. Stek spekeskinken til den er sprø. Løft den forsiktig ut av pannen og legg skinken på et tørkepapir.
  4. Reduser varmen til middels høy og legg i grovhakket løk og finhakket hvitløk. Stek til løken er myk.
  5. Ha løkmiksen og oljen fra stekepannen over i kjelen med blomkål og buljong, tilsett eplejuice og lett matfløte.
  6. Gi det et oppkok og la det putre i noen minutter.
  7. Kjører alt sammen til en jevn suppe med en stavmikser. Smak den til med salt og pepper.
  8. Topp suppen med sprøstekt spekeskinke og timian.
  9. Server med Bakerens Utvalgte Kornbrød.

 

2. Pasta arrabbiata

Pasta arrabiata.jpg

Pasta arrabbiata er en rask og enkel vegetarrett med mye smak. Arrabiata betyr nemlig sint på italiensk og navnet kommer av den fyrrige smaken av chili. Bakerens Utvalgte Speltbrød med sin milde og runde smak passer derfor perfekt til denne hissige pastaretten.

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 gul løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 400 g fullkornspasta, penne
  • 4 ss rapsolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 pk hakkede tomater
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 60 g Grana Padano
  • Frisk basilikum til pynt
  • Bakerens Utvalgte Speltbrød

 

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, chili og hvitløk.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  3. Ha rapsoljen i en gryte og stek hvitløk, løk og chili til løken er blank.
  4. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater, og la det småkoke i cirka 15 minutter.
  5. Bland pastaen og tomatsausen sammen, og smak til med salt og pepper.
  6. Dryss over ost og gjerne basilikum før servering.
  7. Server med Bakerens Utvalgte Speltbrød.

 

3. Kremet torskegryte med sitron

Kremet torskegryte.jpg

Torsk til middag er både enkelt og godt, det er denne fiskegryten et godt bevis på. Med Bakerens Utvalgte Kornbrød som tilbehør løfter du retten et ekstra hakk, og du har et komplett måltid klart på under en halvtime.

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ts rapsolje
  • 4 stk poteter
  • 2 dl vann
  • 1 fiskebuljongterning
  • 3 dl lett matfløte
  • 0,5 fennikel
  • 400 gram torskefilet uten skinn
  • 100 g erter, fryste
  • 3 ss sitronsaft
  • 0,5.1 ts revet sitronskall
  • Salt og pepper
  • Bakerens Utvalgte Kornbrød

 

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk, ha det i en kasserolle og stek på middels varme med rapsolje til det er mykt.
  2. Skrell og skjær potetene i små terninger og tilsett i gryten.
  3. Hell over vann, tilsett fiskebuljong og matfløte og la alt småkoke i 10 minutter.
  4. Skjær fennikel i skiver og torsken i terninger.
  5. Ha fiskebiter, fennikel og erter i gryta. La det trekke over lav varme i rundt fem til seks minutter med lokk til fisken flaker seg.
  6. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper til slutt. Rør lett rundt så fisken ikke faller fra hverandre.
  7. Server med Bakerens Utvalgte Kornbrød.

 

4. Kremet pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling.jpg

Denne pastasalaten passer like godt til koldtbordet, som til lettvint hverdagsmiddag eller når du inviterer vennegjengen til brunsj. Sett prikken over i-en med Bakerens Utvalgte Sesam & Solsikke, et brød med luftig konsistens og ekstra god skorpe.

4 porsjoner

Du trenger:

  • 200 g pastaskruer, fullkorn
  • 400 g kyllingfilet
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g lettrømme
  • 2 ts dijonsennep
  • Salt og pepper
  • ½ rødløk
  • 4 vårløk
  • 150 g røde druer
  • 50 g salatmix
  • 50 g valnøtter
  • Bakerens Utvalgte Sesam & Solsikke

 

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, og skyll raskt i kaldt vann. Tilsett litt olje.
  2. Stek kyllingfileten på middels sterk varme i en stekepanne med litt olje, la den hvile.
  3. I mellomtiden bland lettrømme, dijonsennep, salt og pepper i en bolle.
  4. Finhakk rødløken og skjær vårløken i tynne ringer. Del druene i to. Skjær kyllingfileten i terninger.
  5. Ha alt i bollen sammen med pastaen og bland godt sammen. Vend inn salaten rett før servering og topp med hakkede valnøtter.
  6. Server med Bakerens Utvalgte Sesam & Solsikke.