Du kan nå donere deler av din trumf-bonus til unicef

Ønsker seg vann til jul

KIWI er stolt signaturpartner til UNICEF og oppfordrer deg til å gi bort årets viktigste julegave.

Julen nærmer seg også på Madagaskar, og de som har råd og mulighet vil samles, pynte seg med det fineste de har, dele gaver og ha julespill. Som et av verdens fattigste land kommer mange av innbyggerne på Madagaskar til å ønske seg noe så enkelt som rent vann til jul.

Siden landet ligger syd for ekvator feires julen på Madagaskar midt på sommeren. Avhengig om man tilhører den engelsk- eller franskspråklige delen kalles høytiden Krismasy eller Noely og feires gjerne i kirken den 24. desember. Under julefeiringen kler madagasserne seg i det fineste de eier, og de som har mulighet gir de minste barna en liten gave. Gaven er gjerne nyttige ting som klær eller sko og leveres med hilsen fra Dadabe Noely – eller Bestefars jul.

Rent vann gir bedre helse

Blant annet naturkatastrofer og politisk ustabilitet har gjort Madagaskar til et av verdens fattigste land, og for mange vil rent vann være den største julegaven. I Norge tar mange vannet i springen for gitt, men på verdensbasis er det over 700 millioner mennesker som ikke har tilgang til rent vann. Det er en direkte sammenheng mellom tilgang på rent vann og de store utfordringene Madagaskar har knyttet til helse.

På Madagaskar må mange barn gå opp til 12 km hver dag for å skaffe vann til familien. 47 prosent av barna i landet får varige skader grunnet underernæring og 58 av 1000 barn dør før fylte ett år. Disse utfordringene har en direkte sammenheng med tilgang på rent vann. Rent vann og bedre hygiene- og sanitærforhold sikrer bedre helse og mindre sykdom.

Gi bort årets viktigste julegave

For bare 50,- kroner kan UNICEF rense 6000 liter vann.
For bare 50,- kroner kan UNICEF rense 6000 liter vann.

KIWI er stolt signaturpartner til UNICEF og oppfordrer deg til å gi bort årets viktigste julegave. Gi en gave til de som trenger det aller mest. Visste du at for bare 50,- kroner kan UNICEF rense 6000 liter vann? Ved å logge inn på «Din side» på KIWI.no kan du nå bruke deler av din Trumf-bonus til å støtte barn i krisesituasjoner.