Tips til alkoholfritt juleøl

Dette alkoholfrie juleølet velger du til pinnekjøttet

Er du glad i juleøl til pinnekjøttet? Hos KIWI finner du flere alkoholfrie alternativer som smaker minst like godt som tradisjonelt juleøl.

Flere og flere får øynene opp for alkoholfrie alternativer, og salget av alkoholfritt øl er økende både i Norge og andre land. Også til jul. 

– Flere ønsker seg et alkoholfritt alternativ i julehøytiden. Denne sesongen forventer vi å selge om lag 300 000 liter Santa Clausthaler, det tilsvarer rundt 900 000 bokser alkoholfritt øl, forteller June Vorraa, som er merkevaresjef for Clausthaler.

Alkoholfritt juleøl eller radler

Når du skal velge alkoholfritt øl til pinnekjøttet, bør du gå for et øl med rund og noe fyldig smak.

– I tillegg til alkoholfritt juleøl, passer Clausthaler Radler Lemon og Clausthaler Radler Grapefruit godt til den klassiske julemiddagen. Server den iskald, gjerne i et glass med isbiter, foreslår hun.

Hvis du ikke er så glad i juleøl, er det selvfølgelig ikke noe i veien for å servere vanlig alkoholfritt øl.

– Clausthaler er en anvendelig øl som både passer til de fleste matretter og som tørsteslukker, sier Vorraa

Ta for øvrig også hensyn til tilbehøret når du velger alkoholfritt øl til middagen. Serverer du tilbehør med mye smak, er det ofte vellykket å velge et mer smaksrikt øl uansett om du skal spise kjøtt eller fisk.

Flere smaksvarianter av alkoholfritt øl

Det er mange grunner til at flere velger alkoholfritt.

– For det første treffer alkoholfritt øl på flere viktige drivere i drikkekategorien. Alkoholfritt øl inneholder for eksempel færre kalorier enn vanlig øl, og i tillegg inneholder produktene lite sukker og naturlige ingredienser, forteller June Vorraa.

De siste årene har det også kommet flere produkter og smaksvarianter innenfor kategorien, og dette gir større valgfrihet og rekrutterer flere forbrukere.

– Alkoholfritt øl er dessuten et rimeligere alternativ, og er i tillegg blitt trendy – spesielt blant de som er opptatt av sunnhet og helse. Vi ser at de unge i større grad enn tidligere enten velger alkoholsvakt eller alkoholfritt. Radler-variantene er også gode alternativer om du ønsker noe friskt og lettdrikkelig til julematen.