DEN BESTE ALKOHOLFRIE SOMMERDRIKKEN

Slik velger du alkoholfritt i sommer

Clausthaler Radler med grillmat

God mat smaker enda bedre sammen med noe godt å drikke. Her får du våre tips til alkoholfri drikke du kan servere til sommermaten.

Det er ingen tvil om at alkoholfri drikke får en stadig større plass i livet til folk flest. Enten det handler om et ønske om å leve sunnere eller bare drikke mindre, så er i hvert fall én ting sikkert: både kvaliteten og utvalget innenfor alkoholfri drikke blir bedre og bedre.

Hos KIWI finner du et bredt utvalg alkoholfri drikke som passer til det aller meste vi spiser på sommeren, enten det er snakk om reker eller kjøtt på grillen. Med disse tipsene til alkoholfri drikke som passer til grillmat og annen sommermat, er du garantert en god kombinasjon.

Kombinere mat og drikke

For å gjøre det litt enklere å velge riktig drikke til maten er det to ting du kan huske på:

  • Mat med saltpreg passer godt med søtt.
  • Mat med mye fett passer godt med syre.

Radler til grillmat

Øl til grillmaten

Til både svin, burger eller biff er det ingen tvil om at øl og grillmat passer sammen som hånd i hanske. Til fetere kjøtt er også frisk eplemost og radler gode alternativer. Radler har i likhet med eplemost sødme, i tillegg til kullsyre som gir en enda friskere smak. Velg gjerne Clausthaler Radler Grapefruit til kjøtt.

Sjømat og skalldyr

Limonade

Det er lite som skriker mer sommer enn reker og sjømat, i hvert fall om det også serveres noe godt å drikke. Reker passer utmerket sammen med lys og frisk drikke som eplejuice, eplemost eller hjemmelaget sitronlimonade, men dersom du er glad i øl er også her gode alternativer.

Sjømat og skalldyr har ofte en frisk og delikat smak og man bør derfor også her gå for lysere og friske varianter av alkoholfri øl, som for eksempel Clausthaler radler med sitron.

Alkoholfri drikke til fisk

I likhet med til reker og skalldyr bør du velge noe lyst og friskt til fiskemiddagen. Både syrlig limonade og Clausthaler radler med sitron passer godt, lyst øl er også et alternativ. Til hvit fisk kan du også prøve hjemmelaget iste av grønn te.

GettyImages-2147529742.jpg

Har du laget fisk med sitrus eller smaker fra det asiatiske kjøkken? Da velger du alkoholfritt øl som Clausthaler Original.

Alkoholfritt øl til kylling

Til hvitt kjøtt som kylling vil alkoholfritt øl være midt i blinken.

Til friske sommersalater

Salat kan være så mangt og bestå av en salig blanding av ulike ingredienser, men det gir også god variasjon i hva du kan drikke til. Både hjemmelaget saft, hjemmelaget limonade eller fruktjuice passer til salater, og har du noen av de nevnte proteinene i salaten – så vet du allerede hva du skal velge.

Hjemmelaget saft

Du kan også lage hjemmelaget saft til årets sommermat, det er også en fin måte å redusere matsvinn på ved å få brukt opp frukt som ikke er på sitt beste. Prøv for eksempel å lage saft av rabarbra til makrell.