Enkel måte å spise mer fisk

Fem oppskrifter som passer like godt med fisk

Fisketaco er bare én av de spennende rettene du like godt kan lage med fisk.

Å spise mer fisk er enklere enn du tror, i hvert fall når du kan fortsette å spise maten du liker. Her får du fem smakfulle oppskrifter som smaker like godt med fisk som med kjøtt.

Det finnes mange gode grunner til å spise fisk. Ikke bare smaker det godt, men det er også enkelt å tilberede og ikke minst en utmerket kilde til viktige næringsstoffer vi trenger for å holde oss sunne og friske.

For noen er det kanskje vanskelig å følge helsemyndighetenes anbefaling om å spise fisk til middag to til tre ganger i uka. Derfor har vi samlet fem smakfulle oppskrifter som smaker like godt med fisk som med kjøtt.

KIWI_Leroy_5 middager med fisk_2.jpg
Hos oss er det enkelt å velge fisk til middag. Disse Lerøy-produktene finner du i kjøledisken.

1. Lakseburger med rømmedip

4 porsjoner

Denne retten passer like bra som hverdagsmat og helgemat. På grunn av sine milde og gode smaker er den lett å elske av hele familien. Du kan også fint legge til en ekstra ingrediens eller to, hvis du ønsker å spice den opp litt. 

fiskeburger.jpg
Laksburger er en proteinrik og god middag, både i hverdagen og i helgen.

Dette trenger du:

  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein fra Lerøy
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 rødløk, i ringer
  • 1/2 agurk, i skiver
  • 4 stk salatblader
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 4 ss lettrømme
  • Dill

Slik gjør du det:

  1. Hakk laksefileten i en skål, gjerne med en stavmikser, og bland i salt og pepper.
  2. Form farsen til fire burgere i omtrent samme størrelse.
  3. Stek burgerne på middels varme i pannen, eller grill dem i 8 til 10 minutter.
  4. Mens lakseburgerne steker kan du gjøre klart tilbehøret. Kutt rødløk i tynne ringer, skjær opp agurken i skiver og legg frem fire salatblader i passende størrelse til burgerne.
  5. Del burgerbrødene i to og ha på lettrømme, salatblad, rødløk og agurk. Topp det hele med fiskeburgeren og server.

2. Ørrettaco

4 porsjoner

Taco er blitt en fredagstradisjon for mange, men hva med litt variasjon? Prøv ørret eller laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt!

Lerøy_ørrettaco.jpg
Prøv taco med ørret eller laks neste fredag.

Dette trenger du:

  • 2 pakker 300 g ørretfilet, uten skinn og bein fra Lerøy
  • 0,5 stk gul løk
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 1 glass tacosaus
  • 8 stk tortillalefser
  • 2 ss margarin, flytende

Server med:

  • 0,5 stk salat
  • 0,5 stk paprika
  • 2 stk tomat
  • 1 stk agurk
  • 1 boks mais
  • 1 avokado
  • Rødløk, syltet
  • 100 g ost, revet
  • 3 dl lett rømme
  • 2 dl tacosaus

Slik gjør du det:

  1. Skjær ørret i terninger.
  2. Rens og finhakk løk.
  3. Stek ørretterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg ørreten til side.
  4. Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet.
  5. Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok.
  6. Legg ørreten tilbake i stekepannen, legg på lokk og la den bli varm.
  7. Varm wraps rett før servering, slik det står på pakken.
  8. Server med tilbehøret du liker best og nyt!

3. Torsk tikka masala

4 porsjoner

Imponer gjestene dine ved å lage en hjemmelaget tikka masala. Sausen tar litt tid å lage, men resultatet er verdt det. Server gjerne med jasminris, grønnsaker og matyoghurt.

_95A4226.jpg
Torsk tikka masala kan bli en favoritt på ukesmenyen.

Dette trenger du:

  • 800 g torskefilet naturell, uten skinn og bein fra Lerøy
  • 2,5 cm ingefær, frisk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gul løk
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts cummin
  • 2 ts koriander, malt
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,25 ts Chili Explosion
  • 3 dl matfløte
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker

Server med:

  • 200 g sukkererter
  • 1 stk paprika, søt
  • 2 dl matyoghurt
  • Jasminris

Slik gjør du det:

  1. Skjær torsken i 2 cm terninger.
  2. Finhakk ingefær og hvitløk, og skjær løk i tynne skiver.
  3. Surr ingefær, hvitløk og løk i olje til løken er myk.
  4. Tilsett krydder og rør i cirka 2 minutter.
  5. Rør inn matfløte, tomatpuré og varmt vann.
  6. Kok sausen sakte opp og la stå og trekke i 15 minutter.
  7. Smak til sausen med salt og sukker.
  8. Bland torsketerningene inn i sausen og la trekke i ca. 5 minutter.
  9. Server med sukkererter, søtpaprika, matyoghurt og jasminris ved siden av.

Tips: Om du har dårlig tid kan du også kjøpe ferdig tikka masala-saus på glass.

4. Lasagne med laks

4 porsjoner

Visste du at lasagne smaker like godt med fisk som med kjøtt? I denne varianten har vi brukt laks, men også andre typer fisk passer godt. Perfekt til helgekosen!

lasagnefisk.jpg
Har du prøvd å ha laks i lasagnen?

Dette trenger du:

  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein fra Lerøy
  • 12 stk lasagneplater
  • 1 boks crème fraîche
  • 100 g ost, revet
  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2 bokser hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss tomatpuré
  • Salt og pepper
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts rosmarin
  • 0,5 potte basilikum, frisk

Slik gjør du det:

  1. Skjær løk i terninger og fres den lett i olje til løken er blank. Tilsett hakket hvitløk og la den steke med i ca 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og hakkede tomater.
  2. Krydre tomatsausen med timian, rosmarin og basilikum. Smak til med salt og pepper.
  3. Kutt laksefileten i ca. 1 cm tykke skiver og legg rå laks, tomatsaus, lasagneplater og creme fraiche lagvis i en smurt ildfast form.
  4. Avslutt med creme fraiche og revet ost på toppen.
  5. Stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  6. Lasagnen er ferdig når platene er myke og osten er gyllen.

5. Chili con torsk 

4 porsjoner

Er du glad i chili con carne? Da kommer du garantert også til å like denne varianten med torsk! Fort går det også, og etter 30 minutter har du en nydelig middag på bordet. 

_95A4156.jpg
En frisk vri på fiskemiddagen.

Dette trenger du:

  • 400 g torskefilet naturell, uten skinn og bein fra Lerøy
  • 2 ss olje
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 chili, rød
  • 1 ts cummin, malt
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1 pk bønner
  • 1 pk kidneybønner, hermetiske
  • 2 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 paprika, rød
  • 1 paprika, grønn
  • 1 neve koriander, frisk
  • Tortillachips
  • Lettrømme

Slik gjør du det:

  1. Varm opp oljen i en stor gryte.
  2. Hakk løk og hvitløk og stek det mykt på middels varme. Rens og finhakk chilien og ha den i.
  3. Tilsett spisskummen, salt og tomatpuré, rør det godt sammen og stek blandingen i et par minutter.
  4. Tilsett tomater, bønner, vann, grønnsaksbuljong og paprika kuttet i små terninger. La det småputre i ca. 8 minutter.
  5. Tilsett torsken og la den trekke i 5 minutter. Server chilien toppet med hakket koriander, sammen med nacho chips og noen skjeer lettrømme.

Se flere: Oppskrifter fra Godfisk her.