Kokkens 5 beste tips til fiskerestene

Pakk fiskerestene i en wrap og du har en ypperlig lunsj dagen etter!

Lurer du på hva du skal gjøre med torsken eller laksen fra i går? Her er noen veldig gode tips til hva fiskerester passer utmerket til.

Har du igjen rester etter gårsdagens fiskemiddag? Heldiggris! Det er nemlig uendelig mange måter du kan bruke dem på.

Selv om det i grunnen bare er fantasien som setter grenser for hva du kan bruke fiskerestene til, så har vi bedt Lerøy-kokk Fredrik Hald komme med sine aller beste tips.

1. Torsk med potet- og hvitløkspuré

 

Lag en potetstappe – gjerne med hvitløk. Ha i fiskerestene og legg alt over i en ildfast form. Bland gjerne inn litt deilig frisk basilikum og oliven. Strø revet ost over og gratiner i ovnen! Kjempegodt!

Se oppskriften her

2. Wrap med fisk

Fyll en wrap (gjerne fullkornswrap for en ekstra sunn variant) med fiskerester, rømme, krydder og grønnsaker. Denne kan du fylle med akkurat hva du vil. Dette er perfekt til matpakken!

Se oppskriften her

3. Pizza Blanco

Pizza blanco  med fisk er en absolutt favoritt! Her lager du ganske enkelt pizzaen helt ferdig og drysser fiskerestene oppå etterpå.

Se oppskriften her

4. Fisk i pastasalat med ertepesto

Fisk er ypperlig i en deilig pastasalat med ertepesto. Restene kan også fint brukes i andre salater.

Se oppskriften her

5. Fisk i gresskar- eller gulrotsuppe

Omtrent alle supper passer med fiskerester. Hell suppen over restene og server. Prøv for eksempel en gresskar- eller gulrotsuppe. Helt nydelig!

Se gresskarsuppe-oppskriften her og se gulrotsuppe-oppskriften her

Oppbevaring av fiskerester

Fisk er på lik linje med kjøtt utsatt for bakterievekst og må oppbevares ved lav temperatur.

God hygiene når du håndterer den er viktig, og når fisken er avkjølt bør du raskest mulig legge restene i en tett boks i det kaldeste området av kjøleskapet ditt. Det bør holde en temperatur på 4 ºC eller lavere.