Slik tiner du fisk riktig

Den aller beste måten å tine fisk på er å la den tine i kjøleskapet dagen i forveien.

Vegrer du deg for å kjøpe frossenfisk? Det er det ingen grunn til. I tillegg til at frossenfisk blir mer populært kommer det også stadig flere produkter på markedet. Med disse raske tipsene blir frossenfisk et supert alternativ til fersk fisk.

Frossenfisk er i ferd med å bli mer populært igjen. I undersøkelsen Norske Spisefakta 2018 ser man at bruken av frossen fisk øker og at det er særlig bearbeidet fisk, som fiskegrateng og fiskepinner, som er populært. Dette er rask og enkel middag, da den skal tilberedes fra frossen tilstand.

– Viktig å tine fisk skånsomt

Men frosne fiskefileter er også superenkelt å tilberede, så lenge du ikke trenger å spise middagen umiddelbart. Men selv da finnes det noen knep du kan ta med deg for å gjøre suksess med fisken.

– Det er viktig å tine fisk mest mulig skånsomt. Den aller beste måten å gjøre det på er å tine fisken i kjøleskapet. Derfor er det lurt å planlegge middagen dagen i forveien, sier Lerøy-kokk Fredrik Hald.

Tine fisk i mikroen

Kokken anbefaler å legge det frosne fiskestykket i kjøleskapet med et papir under slik at vannet blir trukket opp.

Lerøy-kokk Fredrik Hald oppfordrer til å tine fisk mest mulig skånsomt
Lerøy-kokk Fredrik Hald oppfordrer til å tine fisk mest mulig skånsomt

Han sier at vi fint kan bruke defrost-funksjonen til mikrobølgeovnen vår, så lenge vi følger instruksen på ovnen, da tinetiden vil variere fra ovn til ovn.

– Det er viktig at fisken ikke blir kokt, så gjør tiningen stegvis og ikke la fisken stå inne for lenge av gangen, sier han.

Tine fisk uten mikro

Har du ikke mikrobølgeovn og har glemt å legge fisken i kjøleskapet? Det er fort gjort. Men da kan du også legge fisken i en godt lukket plastpose og la den tine litt i lunket vann.

Er det skikkelig krise bedyrer kokken at vi faktisk fremdeles har litt håp.

– Du kan legge en halvfrossen fisk i en ildfast form og bake den i ovnen som vanlig. Men legg aldri en stivfrossen fiskefilet i ovnen! Den må tine litt før du baker den i ovnen. Du kan gjerne legge den over grønnsakene i formen og steke alt samtidig. Beregn litt mer tid på tilberedningen. Følg med! oppfordrer Lerøy-kokken.