Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Bananer |
Bananer en plantefrukt som fungerer som det perfekte mellommåltid, og som kan nytes rett fra skallet. De er også populære i desserter, barnemat, smoothies og fruktsalater.
Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alle bananer, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.
Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt |
Næringsstoff |
Verdi per 100 g |
Energi kcal |
83 kcal |
Fett |
0,3 g |
Karbohydrater |
18,1 g |
Kostfiber |
1,6 g |
Protein |
1,1 g |
Salt |
0 g |
1. Bananer ble først introdusert for den vestlige verden da Alexander Den Store gjorde oppdagelse av den eksotiske frukten på sin reise til India i 327 f.Kr.
2. Bananer er verdens mest produserte og solgte frukt.
3. En banan består i gjennomsnitt av 75 % vann.
|
CavendishDet selges kun én sort bananer i Norge, og det er Cavendish-bananen. Cavendish er en fyldig og søt banan som kan nytes rett fra skallet. |
Oppbevaring av bananerBananer blir grå og taper smak dersom de oppbevares i kjøleskap. Den beste lagringstemperaturen for bananer er derimot 14-16 grader. |
|
|
Bananens bruksområderBananen er god alene, og perfekt som mellommåltid på farten. Den egner seg også godt til bakst, desserter, smoothies og i grøt. |
Når er bananene i sesong?Bananer er i sesong gjennom hele året, og skiller seg fra andre frukter ved at den kan plukkes før den er moden. |
Har du bananer til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:
En brun og fullmoden banan er ekstra søt på smak, og egner seg derfor godt i pannekakerøren. Mos bananen med en gaffel, og bland inn i røren. Pannekakene får en litt tykkere tekstur, og blir søtere på smak.
Lyst på litt kos til kaffen? Bananbrød er både saftig og godt, og de fullmodne bananene er desto bedre til bananbrødet jo brunere de er.
Havregrøt er både mettende og smakfullt, men den blir enda bedre med litt sødme fra en moden banan. Mos bananen og bland inn i grøten mens den koker opp.