Banan

Banan

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Bananer

Bananer en plantefrukt som fungerer som det perfekte mellommåltid, og som kan nytes rett fra skallet. De er også populære til desserter, barnemat, smoothies og fruktsalater.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15% bonus på alle bananer, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt

Banan næringsinnhold

Næringsstoff

Verdi per 100 g

Energi kcal

83 kcal

Fett

0,3 g

Karbohydrater

18,1 g

Kostfiber

1,6 g

Protein

1,1 g

Salt

0 g

 

Bilde

 

3 ting du kanskje ikke visste om bananer

1. Bananer ble først introdusert for den vestlige verden da Alexander Den Store gjorde oppdagelse av den eksotiske frukten på sin reise til India i 327 f.Kr.

2. Bananer er verdens mest produserte og solgte frukt.

3. En banan består i gjennomsnitt av 75 prosent vann.

Banansorter

 

Cavendish

Det selges kun en sort av bananer i Norge, og det er Cavendish. Cavendish er en fyldig og søt banan som kan nytes rett fra skallet.

Nyttige fakta om bananer

 

Oppbevaring av bananer

Bananer blir grå og taper smak dersom de oppbevares i kjøleskap.  Den beste lagringstemperaturen for bananer er derimot 14-16 grader.

 

Bananens bruksområder

Bananen er god alene, og perfekt som mellommåltid på farten. Den egner seg også godt til bakst, desserter, smoothies og i grøt.

Når er bananene i sesong?

Bananer er i sesong gjennom hele året, og skiller seg fra andre frukter ved at den kan plukkes før den er moden.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 1 % Trumf-bonus på alle dagligvarer, 15 % på all fersk frukt og grønt og 50 % på bleier, bind, tamponger og truseinnlegg.

Bli KIWI PLUSS-kunde her

Restetips bananer

Har du bananer til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:

1. Bananpannekaker

En brun og fullmoden banan er ekstra søt på smak, og egner seg derfor godt i pannekakerøren. Mos bananen med en gaffel, og bland inn i røren. Pannekakene får en litt tykkere tekstur, og blir søtere på smak.

2. Bananbrød

Lyst på litt kos til kaffen? Bananbrød er både saftig og godt, og de fullmodne bananene er desto bedre til bananbrødet jo brunere de er.

3. Havregrøt med banan

Havregrøt er både mettende og smakfullt, men den blir enda bedre med litt sødme fra en moden banan. Mos bananen og bland inn i grøten mens den koker opp.

 

Oppskrifter på restemat med Banan