Løk

Løk.jpg

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Løk

Gul løk er den mest utbredte løken og har vært en av de viktigste basisingredienser i matlagning i hundrevis av år. Løkfamilien er riktignok stor, og dekker mange sorter av løk som i stor grad både både har forskjellig smak og bruksområder.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alt av løk, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt

Løk næringsinnhold

Næringsstoff

Verdi per 100 g

Energi kcal

32 kcal

Fett

0,1 g

Karbohydrater

5,7 g

Kostfiber

2 g

Protein

1,1 g

Salt

0 g

 

Bilde

 

3 ting du kanskje ikke visste om løk

1. Løk ble først oppdaget i Sentral-Asia for mange tusen år siden, hvor den fortsatt vokser vilt i dag.

2. I Egypt er løk ansett som et symbol på evig liv.

3. Løk inneholder mye av stoffet isotiocyanater, som inneholder svovel. Når vi kutter løk blir stoffet omdannet til svovelholdig gass. Gassen siver ut og blandet med tårevæske kan det irritere øynene.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 1 % Trumf-bonus på alle dagligvarer, 15 % på all fersk frukt og grønt og 50 % på bleier, bind, tamponger og truseinnlegg.

Bli KIWI PLUSS-kunde her

Restetips løk

Har du løk til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:

1. Løkrester kan brukes til mye

Ikke kast løken du ikke bruker opp. Finhakk løkrestene og frys det ned i en lufttett pose eller boks. Løkrester passer godt i det meste av gryter, pytt i panne, supper og sauser.

2. Løk som snacks

Husk at du kan lage digg snacks av løk, hva med friterte løkringer?

3. Løk som topping

Bruk løkrester som topping på pålegg som leverpostei, skinke eller tomater. Det gir brødskiva ekstra piff.

 

Oppskrifter på restemat med løk