Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Løk |
Gul løk er den mest utbredte løken og har vært en av de viktigste basisingredienser i matlagning i hundrevis av år. Løkfamilien er riktignok stor, og dekker mange sorter av løk som i stor grad både både har forskjellig smak og bruksområder.
Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alt av løk, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.
Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt |
Næringsstoff |
Verdi per 100 g |
Energi kcal |
32 kcal |
Fett |
0,1 g |
Karbohydrater |
5,7 g |
Kostfiber |
2 g |
Protein |
1,1 g |
Salt |
0 g |
1. Løk ble først oppdaget i Sentral-Asia for mange tusen år siden, hvor den fortsatt vokser vilt i dag.
2. I Egypt er løk ansett som et symbol på evig liv.
3. Løk inneholder mye av stoffet isotiocyanater, som inneholder svovel. Når vi kutter løk blir stoffet omdannet til svovelholdig gass. Gassen siver ut og blandet med tårevæske kan det irritere øynene.
Har du løk til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:
Ikke kast løken du ikke bruker opp. Finhakk løkrestene og frys det ned i en lufttett pose eller boks. Løkrester passer godt i det meste av gryter, pytt i panne, supper og sauser.
Husk at du kan lage digg snacks av løk, hva med friterte løkringer?
Bruk løkrester som topping på pålegg som leverpostei, skinke eller tomater. Det gir brødskiva ekstra piff.