Valg av dressing kan ha betydning for hvor god salatmiddagen blir. En god dressing skal nemlig både sette ekstra smak på salaten og fremhever de smakene som allerede finnes i den.
En dæsj med dressing er prikken over i-en på en god salat, men det gjelder å velge riktig. Det er ikke meningen at dressingen skal gjemme alle de gode smakene i salaten, noe som fort kan skje hvis du dynker den i fet dressing.
Velg derfor dressing med omhu, og husk at mens noen salater smaker best med yoghurt- eller rømmedressing, passer det bedre med vinaigrette eller oljebaserte dressinger på andre.
Bruk krydderurter
Dressingen kan du enten lage basert på olje eller meieriprodukter. Går du for sistnevnte, bør du velge magre varianter som kesam, Skyr, ekstra lettrømme, gresk yoghurt og yoghurt naturelle.
Tilsett så friske urter og hvitløk, og her er det få muligheter for å bomme. De fleste urter smaker godt, men du kan jo for eksempel starte med gressløk, mynte eller koriander.
Forsøk for eksempel denne rømme- og urtedressingen.
Hvis du ikke får brukt opp de ferske urtene, bland urtene med olivenolje eller smør i en isbitform. Da holder de seg friske og gode i fryseren.
Oljebasert dressing
Du får også en sunn og god dressing dersom du lager den basert på oliven- og rapsolje. Også med olje som base blir dressingen kjempegod med friske urter eller hvitløk, så hvis du har en liten urtehage hjemme er det bare å slå seg løs.
En tredje variant er såkalt vinaigrette, som er en dressing laget av en blanding av olje og eddik. Vinaigretten er som regel smaksatt med urter og krydder, men det er også mulig å lage den med frukt og bær.
Se oppskrift på bringebær-vinaigrette her
Under finner du et par andre gode dressinger til sommersalaten.
Korianderdressing
Koriander gir en eksotisk smak, og denne middagen oser av sommervibber!
Se oppskrift på korianderdressing her