Mindre mat i søpla og penger spart. Her er tipsene som gir tørt brød nytt liv.
Nordmenn kaster årlig over millioner av brød – flere enn 100 000 hver dag.
Våre småbrød er blant annet ment som et ledd i kampen mot matsvinn. Brødene er to tredjedeler av vanlig størrelse og gjør at du kan kjøpe akkurat det du trenger uten å måtte kaste så mye. De veier rundt 500 gram i stedet for 750, og er litt kortere enn andre brød.
Likevel hender det ofte at brødet på kjøkkenbenken blir tørt. Men før det havner i søpla – tenk på om det noe du kan bruke de tørre brødskivene til.
Her er 5 ting du kan gjøre med tørt brød:
1. Krutonger
Brødkrutonger er perfekt tilbehør i supper og salater. Krutonger er enkel å lage, og brødet bør helst være noen dager gammelt.
Oppskrift på tomatsuppe med grove krutonger
2. Ostesmørbrød i vaffeljern
Brød som skal varmes trenger absolutt ikke være dagferskt. For en spennende vri på ostesmørbrødet kan du steke det i vaffeljern.
Slik gjør du det:
3. Arme riddere
Dessert eller søt helgefrokost der tørt brød eller tørr loff kommer til sin rett.
Oppskrift på arme riddere fra KIWI
4. Griljermel
Griljermel brukes blant annet til å lage stekecrisp på blant annet nuggets og fiskepinner. Hjemmelaget griljermel har kun én ingrediens: gammelt brød.
Bakehusets oppskrift på griljermel
5. Dessertquesadillas med banan og sjokolade
Er du så heldig å ha et par halvtørre tortillas igjen fra middagen så blir disse en utrolig bra dessert sammen med litt banan og sjokolade, eventuelt peanøttsmør og bær.