Sunnhet til folket

Bær er ikke bare bær: Slik vet du at du får den beste smaken

Nå er de beste bærene her! Se etter Cevita-merket når du handler hos KIWI, så får du håndplukkede blåbær og jordbær som nesten smaker som våre norske sommerfavoritter.

Bær er sunt, friskt, godt og passer til både salater, frokostblandinger og desserter. Det er også supergodt som mellommåltid når du trenger litt ekstra energi. Det kan ofte være store kvalitetsforskjeller på smak, størrelse og konsistens, men velger du bær fra Cevita vet du at de er nøye utvalgt og garantert de beste.

Bærene du finner i KIWI-butikkene i akkurat nå er ekstra gode. Nå er nemlig vær og vind på bær-produsentenes side. Bær er nemlig ekstremt følsomme for klima og trenger optimale forhold hele veien for å bli på sitt beste.

Dette er unikt med bærene som er i butikk nå:

Håndplukkede blåbær

Blåbær er rike på fiber og har i tillegg et høyt antioksidantnivå

Cevitas blåbær, Blue Aroma og Royal Blue, er søte og fulle av smak, har perfekt størrelse og høyt innhold av gode næringsstoffer. Blue Aroma har modnet på frodige busker under varm sol. De er håndplukket og utvalgt på grunn av den gode smaken. Royal Blue er solmodne, ferske, søte og utvalgt for smakens skyld.

Blåbær er den aller største favoritten blant KIWIs kundene. Blåbær er rike på fiber og har i tillegg et høyt antioksidantnivå, noe som beskytter cellene i kroppen vår.

– Det høye antioksidantnivået i blåbær skyldes de blå fargestoffene, forteller ernæringsfysiolog i BAMA, Lise Marie Brandstadmoen.

Jordbær med «norsk» smak

Jordbærene fra Cevita er det nærmeste vi kommer "norsk" smak.

Jordbærene er av sorten Victoria, som er så tilnærmet «norsk smak» som det er mulig. Victoria jordbær har en deilig sødme i smaken. De er aromatiske, friske, store og velduftende. Og de er rike på vitamin C.

– Jordbær er også rike på folat. Både Vitamin C og folat bidrar til et normalt immunforsvar og til å redusere tretthet og utmattelse, sier ernæringsfysiologen.

Smakfulle bringebær

Cevita-bringebærene er fulle av smak, friske og har perfekt form.

Å dyrke gode bringebær krever presisjon, kunnskap og omtanke. Bringebærene holder Cevitas strenge kriterier for smak, konsistens og holdbarhet. De heter Kwanza og kommer fra Spania. De er fulle av smak, friske og har perfekt form.

Hva med å prøve én av disse oppskriftene i løpet av den kommende uken?

1. Havregrynspudding med kakao og bær

Perfekt frokost å ha klar når du vet at det blir en travel morgen.

Se oppskrift på havregrynspudding

2. Quinoagrøt med bær og valnøtter

En skikkelig sunn og god frokost som gir deg en kickstart på dagen.

Se oppskrift på quinoagrøt her

3. Yoghurtbowl med müsli, frukt og bær

Kjapp, sunn og næringsrik frokost.

Se oppskrift på Yoghurtbowl 

4. Hjertesalat med friske bær, dill og kokt sitron-vinaigrette

Spis den som en god frisk lunsj eller som tilbehør til grillmat.

Se oppskrift på hjertesalat med friske bær

5. Bringebærvafler med rørte bær

Vafler med en nydelig smak av sommer.

Se oppskrift på bringebærvafler