Næringsrik mat for store og små

Gode matpakketips for hele uken

Synes du det er trått å komme i gang med smøring av matpakker? Her har du matpakketips for hele uken!

Barn som voksen drar nytte av en næringsrik og god lunsj. Daglig matpakkesmøring står på planen for mange av oss, og for at maten ikke skal bli ensformig er det viktig med variasjon. Det trenger likevel ikke å være vanskelig å snekre sammen en fristende god matpakke som gir energi, og energien starter med brødvalget.

Velg grovt brød

Med en god base i matpakken er du allerede godt på vei, og med tilbehør og pålegg kan du variere til det uendelige. Norske helsemyndigheter har utarbeidet kostholdsråd for å fremme folkehelsen, og et av disse rådene er å spise fire grove kornprodukter hver dag.

Grovt brød et er godt utgangspunkt og en god base for en smakfull matpakke. Bakehusets «Våre Groveste» er en serie grove brød hvor alle brødene har mer enn 80 prosent grovhet, er nøkkelhullmerket og har et høyt innhold av fiber.

Med grove brød fra Bakehuset er du sikret en god og næringsrik base i matpakken.
Med grove brød fra Bakehuset er du sikret en god og næringsrik base i matpakken.

Med brødet på plass er Brelett et godt valg før du tar fatt på pålegget. Brelett er smøremykt, og gjør det enklere å smøre matpakken for store og små. La gjerne barna smøre matpakken sin selv, da smaker maten ofte bedre, og sjansen for at den blir spist opp er større. Begge inneholder en høy andel umettet fett som også er i tråd med myndighetenes kostråd.

Neste steg er å sette sammen en komplett matpakke, og her får du tips til matpakker for hele uken: 

Mandag: Brødskiver med kyllingpålegg og paprika 

Smør to skiver av Vårt Groveste Kornbrød med Brelett, legg på kyllingpålegg, salat og knasende god paprika. Som tilbehør piffer du opp matpakken med klementiner, og cherrytomater og ostebiter på spyd.

Tirsdag: Brødskiver med majones, fiskekaker og agurk

Velg havets delikatesser på tirsdag, og smør brødskiver med majones, toppet med ferske fiskekaker og agurk. Gulrøtter i staver egner seg godt som tilbehør til fiskekakene, og med en delt kiwi får du litt søtt til slutt.

Onsdag: Brødskiver med egg, kaviar og salat

Klassikeren med egg og kaviar blir ekstra god med Brelett og salat, og perfekt balansert med yoghurt og bær som tilbehør.

Torsdag: Brødskiver med smøreost og tomat

En matpakke full av næring, med skiver av Vårt Groveste Grovbrød med smøreost og tomat, og sukkererter, rosiner og nøtter til tilbehør.

Fredag: Sandwich på pinne med ost og skinke

Smør et par skiver av Vårt Groveste Speltbrød med Bremykt Mykere, ost og skinke, og del skivene opp til å feste på pinne. Med appelsin, eplebiter og müslibar delt i biter så får du et realt snacksmåltid!