En skikkelig god matpakke kan gi både ny motivasjon og energi. Her får du tips til tre smakfulle matpakker du kan glede deg til å spise.
Matpakken er en uunnværlig del av den norske hverdagen, og brød med pålegg er en sikker vinner i de fleste hjem. Likevel kan det være fint med noen andre varianter i ny og ne. Varierer du innholdet er også sjansen større for at matpakken blir spist. Her får du tre spennende alternativer!
1. Pizzalommer
Pizzalommer er superenkelt å lage, og passer perfekt i matpakken. Lag gjerne mange mens du først er i gang og fyll opp fryseren. Om du ønsker kan du variere fyllet med andre grønnsaker eller andre typer ost.
Dette trenger du (cirka åtte pizzalommer):
- 1 pk Gilde Ekte Kokt Skinke
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 pk ferdig pizzadeig fullkorn Eldorado
- 1 boks Philadelphia light
- 150 g revet hvitost
Slik gjør du det:
- Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
- Skjær Gilde Ekte Kokt Skinke og paprika i biter. Sett til side.
- Rull ut pizzadeigen på et rent og melet underlag. Del deigen i mindre firkanter i ønsket størrelse.
- Legg en skje med Philadelphia light på midten av hvert deigstykke. Topp med noen biter med Gilde Ekte Kokt Skinke, revet ost og finhakket paprika.
- Brett deigstykkene over fyllet, slik at du får en lommeform. Trykk kantene sammen med en gaffel for å lukke lommene ordentlig.
- Ha pizzalommene over på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med litt melk for en gyllen farge.
- Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.
2. Ost- og skinkesnacks med agurk
Ikke alle er like glade i brødmat. Da kan dette være et fint supplement i matboksen. Om du vil kan du lage guacamolen dagen i forveien. Spar på avokadosteinen og legg den i guacamolen i en lufttett beholder for å unngå at den blir brun.
Dette trenger du til to porsjoner:
- 0,5 stk Agurk
- 200 g Hvitost
- 1 pk Gilde Ekte Kokt Skinke
- 1 eple
- 1 avokado
- 1 fedd hvitløk
- 0,5 stk lime
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Agurk og hvitost i staver. Rull en skinkebit rundt.
- Skjær eplet i båter og skvis over saften av en halv lime.
- Fjern skall og stein fra avokadoen og mos kjøttet med en gaffel. Press over et hvitløksfedd og saften fra den andre halve limen.
- Bland godt sammen, og smak til med salt og pepper til slutt.
3. Ris-salat med skinke, brokkoli og peanøtter
Har du rester av ris etter middagen er denne ris-salaten perfekt i matpakken dagen etter! For å unngå at risen blir dårlig, er det viktig å sette restene av ris raskt i kjøleskapet ved romtemperatur og ikke la dem stå lenge på kjøkkenbenken. Du kan lese mer om riktig håndtering av ris-rester her.
Dette trenger du til to porsjoner:
- 4 dl kokt ris
- 1 pk Gilde Ekte Kokt Skinke
- ¼ stk brokkoli
- 200 g salat
- 0,5 dl peanøtter
- 0,5 dl peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 1 dl rømme
Slik gjør du:
- Fordel ferdig kokt ris i to matbokser
- Rasp brokkolien over risen
- Dryss over salat og peanøtter
- Bland peanøttsmør, soyasaus og rømme til en jevn dressing, og fordel i to små beholdere med lokk.