Vil du unngå at kyllingen blir tørr når du steker den? Med denne fremgangsmåten lærer du å steke kylling så den blir saftig og god.
Kylling er godt og rikt på proteiner, og ifølge kostrådene anbefales det å velge hvitt kjøtt fremfor rødt kjøtt. Men det er mange som synes det er vanskelig å steke kyllingfileten så den blir saftig.
Disse enkle fremgangsmåtene hjelper deg på veien:
Hvordan steke kyllingfilet i stekepanne?
- Varm opp stekepannen til middels varme, krydre kyllingfileten etter ønske og legg i kyllingfileten.
- Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe.
- Stek deretter kyllingen på 4-6 minutter på lav varme, avhengig av størrelsen på fileten.
Tips! Er du redd for at kyllingen skal være rå inni? Bruk steketermometer når du steker kyllingfileten. Kjernetemperaturen skal nå 65°C.
Les også: Slik tilbereder du laks
Hvordan steke kyllingfilet i ovn?
- Brun kyllingfileten på begge sider i stekepannen til den har fått stekeskorpe. Krydre etter ønske.
- Stek kyllingfileten i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
- La kyllingen hvile i 5 minutter før servering.
Du kan også bruke steketermometer. Ta kyllingfileten ut av stekeovnen når den er 65°C.
Tips! En enkel måte å lage kylling til hele familien eller et middagsselskap siden du får stekt alt i ett.
Hvordan steke kyllinglår?
Forskjellen mellom kyllinglår og kyllingfilet er at kyllinglår ofte har skinn og bein, men den er like enkel å steke:
- Brun kyllinglåret raskt på høy varme i en stekepanne, da får du ekstra sprøtt skinn.
- Deretter steker du kyllinglåret på 180°C i ca. 15-20 minutter.
- Bruker du steketermometer tar du ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65°C. La kjøttet hvile i 5 minutter.