De fleste har nok et forhold til den klassiske karbonaden, men visste du at den passer til langt mer enn bare stekt løk? Her får du tre forslag til spennende tilbehør som smaker utmerket sammen med karbonader.
Enten du pleier å spise den på brødskiva, med stekt løk og potet eller bare tar den rett i hånda, er én ting sikkert: Med karbonader på menyen blir det garantert god stemning rundt bordet.
Karbonadene kan du enkelt lage selv ved å blande 400 g karbonadedeig med 1 ts salt, 1⁄2 ts pepper, 1⁄2 ss potetmel og 1⁄2 dl vann. Blandingen formes til karbonader som rutes med en gaffel, og deretter stekes i 3 - 4 minutter på hver side. Har du en travel hverdag eller foretrekker en enda enklere løsning, er ferdige karbonader fra Gilde et kjempegodt alternativ.
Tre nye måter å servere karbonadene på
Selv om det klassiske tilbehøret fortsatt står sterkt hos mange, er det likevel gode muligheter for deg som vil prøve noe nytt. Karbonader er nemlig et svært allsidig protein som passer til mange ulike smakskombinasjoner. Her får du tre forslag til nytt og smakfullt tilbehør til karbonaden.
1. Karbonader med frisk potetsalat og egg
4 porsjoner
Du trenger:
- 600 g kokefaste poteter
- 2 egg
- 1 grønt eple
- 2 stk vårløk (kan sløyfes)
- 3 dl lettrømme
- 1 ss sennep
- 1 pk Gilde Karbonader
- Salt og pepper
Slik gjør du det:
- Skrell og kok potetene. Skjær dem deretter i fire.
- Skjær eplet i små terninger, og vårløk i tynne skiver.
- Hardkok eggene, skyll dem i iskaldt vann før de skrelles. Del hvert egg i biter.
- Lag dressingen ved å blande lettrømme med sennep. Smak til med salt og pepper.
- Vend inn potet, egg, epler og vårløk i blandingen.
- Stek Gilde Karbonader etter anvisning på pakningen og server.
2. Karbonader med brokkoli- og blomkålgrateng
4 porsjoner
Du trenger:
- 1 pk Gilde Karbonader
- ½ brokkoli
- ½ blomkål
- 3 egg
- 2 dl melk
- 2 dl gulost, revet
- Salt og pepper
Slik gjør du det:
- Forvarm ovnen til 200°C, over- og undervarme.
- Del blomkål og brokkoli i små buketter. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.
- Visp sammen egg, melk, revet gulost, salt og pepper.
- Ha de kokte grønnsakene over i en ildfast form, hell eggeblandingen over. Stek på midterste rille i ovnen til osten er gyllen, ca. 20-25 minutter.
- Stek Gilde Karbonader etter anvisning på pakningen og server.
3. Karbonader med rødbetsalat og ovnsbakte potetbåter
4 porsjoner
Du trenger:
- 1 pk Gilde Karbonader
- 600 g potet
- Bakte rødbeter
- Apetina creamy block
- Ruccula
- Valnøtter (kan sløyfes)
- Olje
- Salt og pepper
Slik gjør du det:
- Forvarm ovnen til 200°C, over- og undervarme.
- Skjær potetene i båter og legg over på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er gylne og sprø.
- Kutt rødbeter i terninger eller båter og vend inn ruccula og valnøtter til en frisk salat. Dryss over litt smuldret Apetina.
- Stek Gilde Karbonader etter anvisning på pakningen og server.