KIWIskolen: Lønnet utdanning som ruster for arbeidslivet

KIWI-trainees i 2023/2024

KIWIskolen er et våre tydeligste bevis på at vi tar ordentlig vare på folka våre. Den er noe av det første du blir kjent med når du starter hos oss. Det forteller KIWIs opplæringssjef Martin Olstad.

I KIWI er medarbeiderne våre det aller viktigste vi har. Derfor satser vi knallhardt på å ta vare på dere. KIWIskolen tar butikkfaget på alvor og er et av de viktigste tiltakene vi har for å hjelpe folka våre til å nå de målene de har satt seg. 

Skolen er et fysisk bygg i Lier, med umiddelbar nærhet til en KIWI-butikk. Her skal blant annet butikksjefene settes i stand til å gjøre en så god jobb som mulig.

Skole for KIWI-ansatte

Jobber du som butikkmedarbeider, frukt- og grøntansvarlige eller assisterende butikksjef, finnes det også kurs og opplæringsprogrammer. Skolen er altså for de som allerede er ansatt i KIWI, og er ikke en skole man kan søke seg inn på for andre.

Martin_Olstad_KW_05821_1080_Foto_Simen_Falck.jpg– Hos oss er alt satt i system, det finnes en oppskrift på å lykkes. Disse systemene lærer du på KIWIskolen. Noen vil lære seg hvordan de åpner og låser butikken riktig og effektivt. Andre vil lære hvordan de kan gjøre jobben sin som frukt- og grøntansvarlig best mulig, eller de vil ta fagbrev og bli butikksjef, forteller opplæringssjef Martin Olstad.

Hvert år er over tusen medarbeidere med ulike ambisjoner innom KIWIskolen. Gjennom ukelange fysiske samlinger, webinarer, digitale spill, podkaster og mange andre pedagogiske virkemidler, lærer elevene noe nytt som gjør dem bedre rustet til å gjøre en enda bedre jobb. 

– Vi vet at noen som begynner hos oss er skolelei. I hovedsak vil det meste av opplæringen på KIWIskolen skje i en variert hverdag med mye praktisk arbeid. Som leder vil du lære nye ting innenfor felt som økonomi, personalledelse og bærekraft. Her ser vi etter karakter, ikke karakterer, understreker Martin.

All utdanning gir kursbevis

Han forteller at fellesnevneren for dem som tar kurs eller utdanning internt i KIWI, er vilje. 

– Vi ser etter deg som vil noe i KIWI.  Uansett hva målet ditt er, skal vi ta vare på deg og legge til rette så godt vi kan for at du skal få det til sammen med lederne dine. 

De siste årene har opplæringen på KIWIskolen og i butikk blitt formalisert. Det vil blant annet si at alle opplæringsprogrammene gir kursbevis. I butikk er opplæringen formalisert med et kompetansekart, der du vil kunne se hva du kan og hvilke muligheter du har for faglig utvikling. Blir du valgt ut til å bli trainee, får du tilbud om å ta fagbrev, slik som i mange andre yrkesretninger. 

Vi har også etterutdanning for butikksjefer, og ser alltid etter muligheter for at man skal kunne utvikle seg som leder i KIWI.

Skolen er selvsagt gratis. Og selv om den fysisk ligger i Lier, er den tilgjengelig for alle i hele landet. 

– Bor du i nord, transporterer vi deg ned og sørger for både overnatting og mat, før vi får deg helt hjem igjen. Tiden du bruker er selvsagt lønnet. Vi ser på det som en god investering i bra folk – folk vi trenger for å sørge for at kundene våre møter en best mulig butikk, uansett hvilken KIWI de velger, avslutter Martin Olstad.

Tilbake til karrieresiden