Bruk opp restene!

Dette kan du bruke tacorestene til

Tacorester til overs? Her får du tips til hva du kan bruke dem til.

Havner restene etter fredagstacoen ofte i søpla? Slutt med det! Her får du tips til gode og spennende oppskrifter som kan gi restene nytt liv.

Enten du spiser taco på en tirsdag, en fredag eller en hvilken som helst annen dag i uka er én ting sikkert; vi elsker taco. Nordmenn får rett og slett ikke nok av den krydrede retten med meksikansk opphav - og det er det mange gode grunner til.

Hvordan kom det seg egentlig til at nordmenn er så glade i taco?
Her får du hele historien om tacoens inntog på norske middagsbord

I tillegg til å smake godt, er tacoen en rett som kan varieres og tilpasses i det uendelige, alt etter hva du og familien liker og har lyst på. Den kan lages med kjøtt, kylling, svin eller fisk, eller helt vegetarisk. Akkurat nå presser vi prisen ned på 1 kilo kjøttdeig fra Folkets, som kombinerer svin og storfe, og som dermed inneholder mindre fett enn vanlig kjøttdeig. Størrelsen på pakken gjør at denne kjøttdeigen kan porsjoneres og fryses ned. På den måten får du mye mat for pengene, og du unngår matsvinn. 

Men til tross for at tacoen er en favoritt som mange rett og slett ikke kan få nok av, er det også en rett som har en tendens til å etterlate seg en del rester. En undersøkelse fra 2020 utført av NORSUS på vegne av nettstedet matvett.no anslår at vi i norske husholdninger kaster rundt 216 000 tonn mat i året. Å bruke opp restene er derfor viktigere enn noen gang, og med tacorester er det heldigvis lett.

Dette kan du bruke restene til

Med enkle grep kan nemlig restene bli til en ny middag eller en spennende lunsj. Oppskriftene får du her.

Tips: Skal du bruke restemat, er det viktig at disse oppbevares riktig før bruk. Tacokjøttdeig bør oppbevares i en lukket pose eller tett boks i kjøleskapet. Da er den holdbar i 3-4 dager, og kan spises både kald og varm. Har du lefser til overs, kan disse med fordel fryses og tas opp når de skal brukes.

Tacosuppe
________________________

4 porsjoner

Smakfull tacosuppe er den perfekte restemat!
Smakfull tacosuppe er den perfekte restemat!

Dette trenger du:

  • 4 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pose Old El Paso tacokrydder
  • 2 pk hakkede tomater
  • Rester av paprika, bønner eller tomater

Til servering:

  • Rester av tacokrydret kylling
  • Rester av ost og rømme
  • Rester av mais
  • Tortillachips
  • Koriander

Slik gjør du det:

  1. Kok opp 4 dl vann og rør ut buljongterningen i det kokende vannet. Når buljongen er rørt ut, setter du blanding til side.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. I en ny kjele varmer du opp 2 ss olje. Stek løk og hvitløk til den er myk og blank.
  4. Tilsett posen med Old El Paso tacokrydder og stek i ca 2 minutter.
  5. Tilsett buljongvann, hermetiske tomater og rester av bønner, tomater eller paprika. La blandingen koke i ca. 15 minutter.
  6. Hell den ferdige suppen i skåler og topp med rester av tacokrydret kylling, ost, rømme, mais og knuste tortillachips.
  7. Server og nyt!

Tacosalat
________________________

4 porsjoner

Hva med å bruke tacorestene til å lage en frisk og fargerik salat?
Hva med å bruke tacorestene til å lage en frisk og fargerik salat?

Dette trenger du:

  • 1 pakke salat, f.eks. hjertesalat eller isbergsalat
  • 400 g tacokrydret kjøttdeig, fisk eller bønner
  • 200 g grønnsaksrester, f.eks. tomater, paprika, agurk eller mais

Til servering:

  • Rester av Old El Paso tacosaus
  • Rester av rømme

Slik gjør du det:

  1. Kutt salat grove biter og fordel bitene i fire skåler.
  2. Topp salaten med tacokrydret kjøttdeig, fisk eller bønner.
  3. Ved siden av kjøttet, fisken eller bønnene legges grønnsakene i striper på rekke og rad (se bilde).
  4. Topp med tacosaus og rømme.
  5. Server og nyt!

Salat-wraps
________________________

4 porsjoner

Har du salatblader til overs, men mangler tortillalefser? Bruk salatbladene som lefser!
Har du salatblader til overs, men mangler tortillalefser? Bruk salatbladene som lefser!

Dette trenger du:

  • 4 blader hjertesalat
  • 400 g tacokrydret kjøttdeig, fisk, kylling eller bønner
  • 200 g grønnsaksrester, f.eks. tomater, paprika, mais, agurk eller løk
  • Rester av tacoskjell
  • Rester av Old El Paso tacosaus
  • Rester av ost
  • Rester av rømme

Slik gjør du det:

  1. Fyll fire hjertesalatblader med tacokrydret kjøttdeig, fisk, kylling eller bønner og grønnsaker.
  2. Topp med ost, tacosaus og rømme.
  3. Server og nyt!

Trend-quesedillas
________________________

4 porsjoner

Denne måten å brette tacoen på har blitt en viralhit på det sosiale mediet TikTok. Har du prøvd det?
Denne måten å brette tacoen på har blitt en viralhit på det sosiale mediet TikTok. Har du prøvd det?

Dette trenger du:

  • 400 g tacokrydret kjøttdeig, fisk, kylling, eller bønner
  • 200 g grønnsaksrester, f.eks. tomater, paprika, mais eller løk
  • 4 stk Old el Paso Tortilla-lefser

Til servering:

  • Rester av Old El Paso tacosaus
  • Rester av rømme
  • Salat (bruk det du har)

Slik gjør du det:

  1. Legg fire tortillas oppå hverandre. Bruk en saks eller en kniv til å kutte en rett linje fra bunnen opp til midten av lefsene. Legg deretter tortillaene på rekke på en benk.
  2. Se for deg at tortillaen er delt i fire kakestykker som hver skal fylles med ingredienser. Start med å fylle det første kakestykket med for eksempel tacosaus, det neste med tacokjøttdeig eller bønner, det tredje med grønnsaker og det fjerde med ost. Gjør det samme på alle tortillaene.
  3. Brett de ulike kakestykkene over hverandre.
  4. Stek ferdigbrettede quesadillas i et toast-/ vaffeljern eller på høy varme i en tørr stekepanne i 3-5 minutter.
  5. Server med salat, salsa og rømme.
Slik bretter du trend-quesadillaen!
Slik bretter du trend-quesadillaen!

 

Taco-lasagne
________________________

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 400 g tacokrydret kjøttdeig eller bønner
  • 200 g grønnsaksrester, f.eks. tomater, paprika, agurk, mais eller løk.
  • 4 stk Old El Paso Tortilla-lefser
  • 3 dl Old El Paso tacosaus

Til servering:

  • Rester av rømme
  • Revet ost
  • Lime

Slik gjør du det:

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Legg halvparten av tortillalefsene i bunnen av en smurt ildfast form. La lefsene overlappe.
  3. Fordel deretter halvparten av kjøttdeigen på lefsene, og topp med halvparten av grønnsakene. Dryss over ost og tacosalsa, før du gjentar prosessen en gang til.
  4. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
  5. Server med båter av lime, salat og rømme.

Vaffelburritos
________________________

4 porsjoner

Burritos blir ekstra gode om de får seg en runde i toast-/vaffeljernet!
Burritos blir ekstra gode om de får seg en runde i toast-/vaffeljernet!

Dette trenger du:

  • 4 stk Old el Paso Tortilla-lefser
  • 400 g tacokrydret kjøttdeig, fisk, kylling, eller bønner
  • 200 g grønnsaksrester, f.eks. tomater, paprika, mais, agurk eller løk
  • Revet ost
  • Rester av Old El Paso tacosaus

Til servering:

  • Rester av rømme
  • Guacamole
  • Salat
  • Lime

Slik gjør du det:

  1. Fyll fire tortillalefser med tacokrydret kjøtt, fisk, kylling eller bønner og grønnsaker.
  2. Topp med ost og tacosaus.
  3. Brett tortilla-lefsen sammen til en burrito. 
  4. Stek burritoen i et toast-/vaffeljern i 3-5 minutter.
  5. Server den ferdigstekte burritoen med rømme, tacosaus, guacamole og en salat.

Tips: Visste du at burritos passer perfekt til å fryses? Pakk den inn i plast eller aluminiumsfolie etter avkjøling og frys ned.