
Banan
Bananer en plantefrukt som fungerer som det perfekte mellommåltid, og som kan nytes rett fra skallet. De er også populære i desserter, barnemat, smoothies og fruktsalater.
Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alle bananer, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.
Banan næringsinnhold
Energi: 83 kcal
Fett: 0,3 g
Karbohydrater: 18,1 g
Kostfiber: 1,6 g
Protein: 1,1 g
Salt: 0 g
3 ting du kanskje ikke visste om bananer
1. Bananer ble først introdusert for den vestlige verden da Alexander Den Store gjorde oppdagelse av den eksotiske frukten på sin reise til India i 327 f.Kr.
2. Bananer er verdens mest produserte og solgte frukt.
3. En banan består i gjennomsnitt av 75 % vann.
Banansorter
Cavendish
Det selges kun én sort bananer i Norge, og det er Cavendish-bananen. Cavendish er en fyldig og søt banan som kan nytes rett fra skallet.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
Restetips bananer
Har du bananer til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:
1. Bananpannekaker
En brun og fullmoden banan er ekstra søt på smak, og egner seg derfor godt i pannekakerøren. Mos bananen med en gaffel, og bland inn i røren. Pannekakene får en litt tykkere tekstur, og blir søtere på smak.
2. Bananbrød
Lyst på litt kos til kaffen? Banankake er både saftig og godt, og de fullmodne bananene er desto bedre til bananbrødet jo brunere de er.
3. Havregrøt med banan
Havregrøt er både mettende og smakfullt, men den blir enda bedre med litt sødme fra en moden banan. Mos bananen og bland inn i grøten mens den koker opp.